CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelinde yaşanan orman yangınlarına müdahalede yetersiz kalınmasına rağmen Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının kullanılmaması hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaptığı açıklamaları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Yok dedikleri uçağı teknoloji festivallerinde uçurdular, yangınlarda uçuramadılar” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelinde meydana gelen yangınlarla ilgili THK uçaklarının kullanılmamasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yaptığı açıklamaları sosyal medya hesabından eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bunların her şeyi, hiç ettikleri 128 milyar dolar hikayesine benzemeye başladı. Var gibi ama yok gibi de… Yok dedikleri uçağı teknoloji festivallerinde uçurdular, yangınlarda uçuramadılar” notuyla bir video klip paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda, Erdoğan’ın, “Türk Hava Kurumu’nun şu anda elinde, buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok” sözlerine yer verilirken, Bakan Pakdemirli’nin, “Bu uçaklar, maalesef Türk Hava Kurumu’nun elindeki alet ve edevatla uçakla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa dahi performans verebilecek kapasitede değil” açıklaması anımsatıldı.

Bakan Pakdemirli’nin sözlerinin ardından, “İşte Uçamaz denilen uçaklar” ibaresi ve THK uçaklarının teknoloji festivalindeki yangın söndürme gösteri uçuşuna, su boşaltma görüntülerine de yer verildi.

Videoda yangın karşısında çaresiz kalan insanların yakarışları da bulunuyor. 

“BU AKŞAM BİR ÖZEL DURUMUM VARDI”

Videoda, “Memleket yanarken THK kayyum başkanı” ibaresinin ardından, THK’ya atanan Başkan Şahap Aşçı’nın “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğumuzdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı” açıklaması da yer aldı.

 

Kaynak: anka