CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Sayın Genel Başkanımız şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde Anadolu'da yaptığı mitinglerde ‘Şeker vatandır, satılamaz!’ diyerek iktidarınızı uyarmıştı. Ancak her zamanki gibi dinlemediniz, halkın fabrikalarını, şeker fabrikalarını bir bir sattınız. Ne oldu şimdi?” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, şekere yapılan yüzde 25 oranındaki zam ile özelleştirme arasındaki ilişkiyi değerlendirdi. Şeker fabrikalarının özeleştirilmesi sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı uyarıları hatırlatan Tutdere, şöyle konuştu:

“Değerli milletvekilleri, ülkemizin ekonomik olarak içerisinde bulunduğu durum ve vatandaşlarımızın zamlar nedeniyle yaşadığı mağduriyetler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki tarihlerde yaptığı uyarılarının haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Sayın Genel Başkanımız şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde Anadolu'da yaptığı mitinglerde ‘Şeker vatandır, satılamaz!’ diyerek iktidarınızı uyarmıştı. Ancak her zamanki gibi dinlemediniz, halkın fabrikalarını, şeker fabrikalarını bir bir sattınız. Ne oldu şimdi? Vatandaş rafta şeker bulamıyor, sanayici şeker bulamıyor, fahiş fiyatlara bir de yüzde 25 zam yaptınız. Aşağı zam, yukarı zam; zamlarla halkımızın hayatının tadını kaçırdığınız, bu yetmedi şekerin de tadını kaçırdınız. Sizler tarihe, şekerin ve hayatın tadını kaçıran iktidar olarak geçtiniz, tebrik ediyorum. Buradan Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum. Madem ekonominin kitabını yazdınız, durdurun zamları milletimiz rahat etsin diyorum.”

 

Kaynak: anka