CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rize’de Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı’yı da ziyaret etti. “Muhtarın partisi olmaz. Geleni kucaklar, gideni kucaklar” diyen Maşalacı, muhtarların özel bütçeleri olması gerektiğini söyledi.

Bugün Rize’de temaslarda bulunan esnafın vatandaşın derdini dinleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı’yı da ziyaret etti. 

MUHTARLIK YASASI BEKLENTİSİ

Kılıçdaroğlu’nun, “En çok ne sorununuz var?” sorusu üzerine konuşan Maşalacı, “Mahallesine bir şey yapılacağı zaman muhtarın haberi olması lazım. Hatta imza yetkisi olması lazım. Vatandaşla sonuçta biz baş başa kalıyoruz. Vatandaşın ilk gittiği kapı muhtardır, muhtarlık kuruludur” dedi. Muhtarlık Yasasının çıkmasını arzu ettiklerini belirten Federasyon Başkanı Maşalacı, “Federasyon adına bir bütçe oluşması, federasyon üzerinden de derneklere” dağıtılması gerektiğini, böylece daha rahat çalışarak hizmet verebileceklerini belirtti. Maşalacı, "Bütçemiz olmasını arzu ediyoruz" dedi.

EMLAK VERGİSİNİN YÜZDE 1’İ MUHTARLARA

Kılıçdaroğlu, bütçe fikrini ilk dile getirdiğinde çoğu kişinin bütçenin nasıl oluşturulacağını anlamadığını belirtirken, “İlk bütçeyi dile getirdiğimde çok kişide 'ya bütçe olur mu' diye bir tereddüt vardı. Niye olmasın ki? Emlak vergisi toplanıyor. Belediye topluyor vergiyi zaten. Yüzde 1’ini buradaki muhtarlara dağıtırsın. Muhtarın da bir bütçesi olur. Fakir fukara bir gariban olur en rahat size ulaşır. Evine ekmek götüremiyorsa bir ekmek parası verirsiniz” dedi.

 

Kaynak: anka