CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) şirket statüsüne alınmasını öngören kanun teklifine, "Hazine’de para kalmadı o zaman bunu da birilerine pazarlayalım. Bu arayış içindeler. Hangi gerekçeyle anonim şirkete dönüştürüyorsun? Ne diyorum? Bu tayfa, bu Erdoğan tayfası Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor. Ya paraya doymadınız mı siz? Dolarlara doymadınız mı?” diyerek tepki gösterdi. 

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AKP milletvekillerinin MKE'nin şirket statüsüne alınmasını öngören kanun teklifi sunmasını sert sözlerle eleştirdi. İktidara seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan tayfası Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor. Silah fabrikalarını da birilerine pazarlamak istiyorlar. Ya paraya doymadınız mı siz? Dolarlara doymadınız mı" dedi.

“KENDİ AİLESİ YAPSIN İSTİYOR”

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Makine Kimya Endüstri Kurumu’nu da anonim şirkete dönüştürelim, yeri zamanı gelince Hazine’de para kalmadı o zaman bunu da birilerine pazarlayalım... Bu arayış içindeler. Hangi gerekçeyle MKE'yi anonim şirkete dönüştürüyorsun?

Kırıkkale’de bu fabrikalar kurulurken burası 12 hanelik bir köydü. Sonra burası kasaba, ilçe sonra il oldu. Ne diyorum? Bu tayfa, bu Erdoğan tayfası Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor. Silah fabrikalarını da birilerine pazarlamak istiyorlar. Kendi ailesi yapsın istiyorlar. Devlet yapmasın istiyorlar. Ailem pazarlasın istiyorlar. Ya paraya doymadınız mı siz? Dolarlara doymadınız mı?

"TEK ADRESİNİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ"

Buradan Kırıkkalelilere seslenmek isterim; her seçimde gittiniz oy verdiniz. Önce işçiler taşerondu, sözde bunlara kadro vereceklerdi, sözlerinde durmadılar. Ama yine de oy verdiniz. 10 bin kişi çalışıyordu, çoğunu işten attılar, emekli ettiler yerine yeni işçi almadılar yine oy verdiniz. Şimdi o fabrikayı alacaklar satacaklar, şimdi diyorsunuz ki anonim şirkete dönmesin. Dönmesin istiyor musunuz? Kırıkkaleli kardeşime sesleniyorum eğer dönmesin istiyorsan bir tek adresin var, o da Cumhuriyet Halk Partisi. Gideceksin oyunu vereceksin. Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun Ankara’daki genel müdürlüğünü de Kırıkkale’ye taşıyacağız."

 

Kaynak: anka