CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Kalkmışlar vatandaştan helallik istiyorlar. Nasıl bir helallik? Soruyorum: Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın milyonlarca genç sana helallik verecek mi? Yatağa aç giren çocuklar, anne ve babaları sana helallik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi?" diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, pandemi sürecinde sıkıntı çeken vatandaşlardan helallik istediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Esnaf kan ağlarken Saray'ın beslemeleri birden çok maaş alarak krallar gibi yaşamaya devam ediyorlar. Sizin sorunlarınızı dile getirmek zaten benim görevim. Bütün bunlar olurken şimdi kalkmışlar vatandaştan helallik istiyorlar. Nasıl bir helallik? Soruyorum: Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın milyonlarca genç sana helallik verecek mi? Yatağa aç giren çocuklar, anne ve babaları sana helallik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır kapalı, icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi? Onlar da açıklamalar yaptılar dediler ki; 'Biz hakkımızı helal etmiyoruz', sorumlusu kim bizi yöneten sensin 'Sana oy verdik, bizi aç bıraktın, perişan ettin' diyorlar." 

 

Kaynak: anka