CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gençleri yaftalamayın, hafife almayın, istismar etmeyin" sözlerine, "Gençleri yaftalayan, hafife alan, istismar eden de sensin. İşsizlik kol geziyor Türkiye’de. İntihar vakaları var. Uyuşturucuya, kumara bakın. Uyuşturucu senin genel merkezine kadar girdi" diyerek yanıt verdi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gençlere, "Sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir. Kurduğunuz bütün hayaller Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi olacaktır. Erdoğan'ın söylemlerinin tamamına kulaklarınızı tıkayın, ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin" diyerek seslendi.

Kılıçdaroğlu, gençlere sandığa gitmeleri çağrısında da bulunarak, "İktidarı değiştirdikten sonra Millet İttifakı’na teslim ettikten sonra tweet atarsam gözaltına alınır mıyım diye sakın düşünmeyin. Sizin güvenceniz bu kardeşiniz olacaktır" dedi. 

"TWEET ATARSAM GÖZALTINA ALINIR MIYIM DİYE SAKIN DÜŞÜNMEYİN. SİZİN GÜVENCENİZ BU KARDEŞİNİZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Erdoğan gençlerle konuşuyor, aklına nereden geldiyse gençler, benim hatırlattığımı da kimse unutmasın, 'Gençleri yaftalamayın hafife almayın istismar etmeyin' diyor. Gençleri yaftalayan, hafife alan, istismar eden de sensin. Gittin gençlerle beraber bir kahvede oturacaksın bir tane genç kızımız ayak ayak üstüne atmış efendim hemen esas duruşa geç. Niçin? Erdoğan burada. Akıl alacak gibi değil. Bunlar gençlerle nasıl şakalaşacağını da bilmiyor. 

İşsizlik kol geziyor Türkiye’de. Geçici işsizlik için bile yüz binler sıraya giriyor. İntihar vakaları var. Uyuşturucuya, kumara bakın. Uyuşturucu senin genel merkezine kadar girdi. Gencecik fidan gibi çocuklarımız bunlar.

Sevgili gençler bir şeyi bilmenizi isterim; sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir. Kurduğunuz bütün hayaller Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi olacaktır. Bu Saray ve beslemelerinin masallarını bırakın onların size getirebileceği hiçbir fayda yok. Erdoğan'ın söylemlerinin tamamına kulaklarınızı tıkayın, ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin. Biz yeniden güç birliği yapmak zorundayız. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak olan 6 milyon 300 bin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin kaderini belirleyecek. Demokrasi mi özgürlük mü istiyorsunuz sandığa gidin. İktidarı değiştirdikten sonra Millet İttifakı’na teslim ettikten sonra tweet atarsam gözaltına alınır mıyım diye sakın düşünmeyin. Sizin güvenceniz bu kardeşiniz olacaktır."

 

Kaynak: anka