CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Karayılan lakabıyla anılan Molla Mehmet’in mezarını ziyaret etti. Molla Mehmet'in yakınları “Uzun süredir (mezar) ihmal edildi, özellikle bu iktidar döneminde hiç sahip çıkılmadı. Her sene törenler yapılırken uzun bir süredir anma törenlerini dahi yad etmediler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Molla Mehmet'in Gaziantep’teki kabrini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ay yıldızlı kalpak giydi ve Karayılan’ın kabri başında dua etti. 

Kılıçdaroğlu Kurtuluş Savaşı kahramanlarına minnet borçları olduğunu söyleyerek, “Türkiye'nin bağımsızlığı için mücadele ettiler. Hayatlarını verdiler, Türkiye’de yaşayanlar daha güzel bir hayat sürsün, daha özgür bir ortam olsun diye. Milli Kurtuluş Savaşı'nda mücadele edenler, hayatlarını verenleri gelmeliyiz, anmalıyız bir şekli ile onları yaşatmalıyız. Onlar bizim yaşamamız için kendi hayatlarını feda ettiler. Bizler de onların vatan sevgisini, bayrak sevgisini yaşatmalıyız ve bizden sonraki kuşaklara aktarmalıyız" dedi.  

Kılıçdaroğlu, Molla Mehmet'in mezarının yeniden yapılması gerektiğini de ifade etti. Molla Mehmet'in yakınlarından biri “Uzun süredir (mezar) ihmal edildi, özellikle bu iktidar döneminde hiç sahip çıkılmadı. Her sene törenler yapılırken uzun bir süredir anma törenlerini dahi yad etmediler” diye konuştu.

Molla Mehmet'in başka bir yakını da Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Şahinbey gibi Molla Mehmet'in anılmasını ve bir ilçeye isminin verilmesini istedi.

Kaynak: anka