CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Bornova ilçesinde 15 milyon 593 bin TL'lik yatırımla tamamlanan Bornova Aşık Veysel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu açtı, tesisi gezip su topu maçı yapan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bornova Aşık Veysel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışını yaptı.

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 15 milyon 593 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan havuzun açılış törenine Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu açılış kurdelesini kestikten sonra tesisi gezdi. Kılıçdaroğlu su topu maçı yapan gençleri izleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Havuzu İzmir'e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle konuştu:

"Pandemi bizi durduramadı ama bugünkü gibi kıymetli buluşmaları geciktirdi. Bir şehri yeşil alanlarını korumanın ve ranta kurban etmemenin ne kadar önemli olduğunu gördük. 5 bin kişilik amfi tiyatro ile Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan havuz; yüzme, su altı ragbisi ve triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Profesyonel sporla ilgilenen çocuk ve gençlerin ihtiyacı karşılanacak. Yüzme bilmeyen ve İzmir’in yukarı mahallelerindeki çocuklarımız için de eğitim verilen bir tesis olacak.

Biz arka sıradakiler başta olmak üzere tüm İzmir'e hizmet sözü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile İzmir'in arka mahallelerinin yaşam kalitesini ve refahını artırma çalışmamızı da sürdürmüş oluyoruz.

Gaziemir Emrez, Bornova Meriç ve Konak Pazaryeri mahallelerine 3 büyük portatif havuz kuruyoruz. Önümüzdeki yıl Kemer'de Türkiye'nin en modern olimpik havuzunun da temelini atarak İzmir'i su sporlarının önde gelen merkezi haline getireceğiz. Çok değerli genel başkanıma ve genel başkan yardımcılarıma emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum."

ELEKTRİK İHTİYACINI KENDİSİ KARŞILIYOR

Yüzme, sualtı ragbisi, su topu ve triatlon sporcuları ile her yaştan İzmirliye hizmet verecek yarı olimpik yüzme havuzu, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli dostu ve çevreci bir yapı olarak inşa edildi. 25 metre boyunda, 12.90 metre eninde ve 4 metre derinliğindeki yüzme havuzunda 125 kişilik bir tribün, yüzmeyi öğrenenler için çırpınma havuzu ve fitness salonu da yer alıyor.

Geceleri özel bir görüntüye sahip olan binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar kullanıldı. Çatısında yer alan güneş panelleri ile tesisin elektrik ihtiyacının da bir kısmı sağlanıyor.

Kaynak: anka