CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Orhan Kemal Müzesi'ni ve Tekin Yayınevi'nin sahibi Elif Akkaya'yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu Orhan Kemal Müzesi ziyaretinde, "Onu anmak, onun kitaplarını genç kuşaklara taşımak hepimizin ortak görevi" dedi. Sohbet sırasında gençleri görünce "Gelecek burada" diyen Kılıçdaroğlu, "Her şeyin daha da güzel olacağını" söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Orhan Kemal Müzesi'nde tiyatro sanatçıları ile buluştu. Kılıçdaroğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. Cihangir'deki Orhan Kemal Müzesi önünde, Orhan Kemal'in 107. doğum gününe üç gün kala düzenlenen anmada Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Kılıçdaroğlu'na ve İmamoğlu'na müzeden pul hediye etti. 

"GELECEK BURADA. HER ŞEY DAHA DA GÜZEL OLACAK" 

Fotoğraf çekimi sırasında arkalarında gençlerin bulunduğunu gösteren İmamoğlu, "Genel Başkanım fon çok güzel" dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu gençlere bakarak İmamoğlu'na "Gelecek burada diyorsun" karşılığını verdi. "Her şey güzel olacak" denilmesi üzerine Kılıçdaroğlu "Her şey daha da güzel olacak. Birinci aşama ikinci aşama da gelecek inşallah" dedi.

Burada, lise yıllarına dair Orhan Kemal ile ilgili bir anısını anlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Elazığ Ticaret Lisesi'ni birincilikle bitirdim. Hocalarım bana bir kitap verdi. Kitap Orhan Kemal'in 'Gurbet Kuşları' isimli romanıydı. O kitap hala kütüphanemde durur. Çünkü benim de bir anlamda başarımı tescil eden bir kitap. Kitabın içerisinde daktilo ile birincilik ile bitirdiğim yazılmıştı. Orhan Kemal tabii bizim sıradan gördüğümüz insanların hikayelerini yazan bir edebiyatçımız. Dolayısıyla onu anmak, onun kitaplarını genç kuşaklara taşımak hepimizin ortak görevi."

Kılıçdaroğlu dün ayrıca Üsküdar Yayıncılar Kooperatifi'nde Tekin Yayınevi'nin sahibi Elif Akkaya’yı, yeni açılan Tekin Kitabevi’nde ziyaret etti. Yayıncılar ve yazarlar ile de bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Üsküdar sokaklarında dolaşarak vatandaşlarla selamlaştı.

 

Kaynak: anka