CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü liderleri Sedat Peker'in açıklamalarıyla başlayan ve bir süre önce cezaevinden çıkarılan mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın da dahil olduğu tartışmalara ilişkin olarak, "Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı çıktı. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri… Üç ortaklı" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son günlerde organize suç örgütleri liderlerinin yaptıkları açıklamalar ve bazı ifşalar üzerine ortaya atılan "mafya devleti" iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Beşli çeteden yakınırken şimdi yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıktı, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nasıl olur da yeraltı çeteleriyle kol kola gezer?" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"BİZ SADECE PUDRA ÇEKEN ÇOCUĞU GÖRÜYORUZ"

“83 milyonun ödediği verginin büyük kısmını beşli çeteye verirsen olmaz. Beşli çeteden yakınırken şimdi yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıktı. Nasıl bir devlet yönetimidir? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nasıl olur da yeraltı dünyasının çeteleriyle kol kola gezer?... Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı çıktı. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri… Üç ortaklı… Şimdi diyecekler ki ‘nereden çıktı, mafya nasıl oldu da 3. ortak olur?...’ Anlatacağım.  Meşru bir partinin genel başkanı, eğer bir yeraltı dünyasının liderini hapishanede ve hastanede ziyaret edip, onun için özel af çıkarılması için çalışırsa ve onun taleplerine iktidar partisi boyun eğip ‘tamam senin için af çıkarıyoruz’ derse ve onu hapisten çıkarırsa bu kişi üçüncü ortak olur mu olmaz mı? Gücünü nereden alıyor yer altı dünyasının çeteleri? Siyasi iktidardan alıyor, sırtlarını oraya dayamışlar. 19 yıldır devleti yönetiyorlar, sonunda Türkiye’yi uyuşturucu ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdi. Bir ülke uyuşturucu ve insan kaçakçılığının merkezi haline geldiyse arkasında güçlü bir siyasi destek vardır. 9 Haziran 1920’de Kolombiya’dan gelen bir gemi var, yükü almış Türkiye’ye gelecek. 5 ton kokain yakalanıyor. Türkiye’de hangi adrese gelecekti, bilen var mı, yok. Milyarlarca dolar demek. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ‘arkadaş bu hangi adrese gelip teslim edilecekti?’ soran oldu mu bilmiyoruz. Sormadılarsa, sormayan bu uyuşturucu kaçakçılığına ortaktır. Sormayan siyasi desteği vermiştir. Biz kimi görüyoruz. AK Parti Genel Merkezi’ndeki genci görüyoruz. Efendim pudra şekerini çekti diye kokain çekti diye. Sordular mı o gence acaba, kokaini kimden aldın?’ Soramazlar."

 

 

Kaynak: anka