CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Neyleyim sarayları, konvoyları. Benim bu ülkenin çocuklarına mirasım, sükunet ve barış olacak. Biliyorum kolay değil ama başaracağız, bu ülkeyi barıştıracağız. Bu bize nasip olacak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeren videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımına, “Neyleyim sarayları, konvoyları. Benim bu ülkenin çocuklarına mirasım, sükunet ve barış olacak. Biliyorum kolay değil ama başaracağız, bu ülkeyi barıştıracağız. Bu bize nasip olacak” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı videoda, grup konuşmasından bu bölümlere yer verildi:  

“Bunlar, bu söylediklerimiz strateji zannediyor, ne stratejisi. Ben, gelecekte bu ülke çocuklarının, ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Böyle anılmak istiyorum. Ne stratejisi. ‘Evlatlarımız’ diyorum, hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden önemli.

Helalleşeceğiz dostlarım, helalleşeceğiz. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz. Diyarbakır Hapishanesi mahkumları ile mahalleleri gasp edilip sürülen, mahallelerine lüks siteler dikilen Romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileriyle inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurları ile mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve ailelerimiz ile bugün Londra'ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede, bir sağdan bir soldan o insanlarımız ile helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.”

Kaynak: anka