CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası Müdürü Erdoğan ülkeyi felakete sürükledi, ızdırabını 84 milyon olarak çekiyoruz. Tüm ülke kaygı içinde yarını bekliyoruz. Milletimize bu reva mıdır? Artık kaçma Erdoğan, bu işi ancak erken seçim temizler” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu akşamüstü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Akşener, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından konuşmasının bir bölümü içeren videoyu, “Merkez Bankası Müdürü Erdoğan ülkeyi felakete sürükledi, ızdırabını 84 milyon olarak çekiyoruz. Tüm ülke kaygı içinde yarını bekliyoruz. Milletimize bu reva mıdır? Artık kaçma Erdoğan, bu işi ancak erken seçim temizler!” notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun videodaki açıklaması şöyle:

“Merkez Bankası’nın ya müdürü ol çık açıklama yap. Ya da ‘Müdahale etmeyi ben doğru bulmuyorum’ diyorsan müdahale etme. Koskocaman bir kurum sadece Türkiye’de değil dünyada itibarsızlaştırıldı. Yönetmiyorsun. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bu kadar yükü bu millet çekemez. Bir an önce seçime gitmesi gerekiyor. Yazıktır, günahtır. Kime sorarsanız sorun her yer bir feryat çıkıyor. Gecikilen her geçen gün maliyeti artıyor, topluma maliyetini arttırıyor. Bir zam yağmurudur geliyor. Ülkemizi seven, sorunların kısa sürede çözülmesi için çaba harcamayı kendisine görev edinen bir siyasal anlayışla açık ve net çağrımızı yapıyoruz. Ülkeyi yönetmiyorsunuz, yazıktır, günahtır. Daha fazla savurmayın bir an önce seçime gidin. Yeni bir hükümet gelsin doğru dürüst bu ülkeyi yönetelim.”

 

Kaynak: anka