CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, memurlara hitaben "Kanun dışı size her ne yaptırıyorlarsa pazartesi itibarıyla durun" sözlerine yönelik tepkilere cevaben söylediği "Hepiniz emin olun ki adalet için 450 kilometre yürüyen bu kardeşiniz, haksızlıklar karşısında asla susmayacak” sözlerini içeren bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında dün memurlara hitaben "Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin" dediği videolu bir mesaj paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu, bu mesajına iktidar kanadından tepkilere, bugün Marmaris'teki Yerel Medya Çalıştayı'nda yanıt vermişti.

CHP, Kılıçdaroğlu'nun Marmaris’teki konuşmasından bu kesiti içeren bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. CHP, paylaşımına, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu: Soygun düzeni devam ediyor ve bana deniyor ki ‘Sesini çıkarma’. Koro halinde saldırıyorlar. Baskı, tehdit beni yıldıramaz. Hepiniz emin olun ki adalet için 450 kilometre yürüyen bu kardeşiniz, haksızlıklar karşısında asla susmayacak” notunu düştü.

Videoda, Kılıçdaroğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

"Bu konuya bu kadar sert neden girdim, onu da söyleyeyim. Önümüze belgeler geldi. Araştırdık, belgeler doğru. Doğru olmayan bir şeyi dillendiremeyiz. Gidiyorsunuz, bir şehir hastanesinin temelini atıyorsunuz. Bakanlar orada, temeli atan müteahhit orada, işi yapan firma orada, hepsi oradalar. Alkışlar gırla, kıyamet, müzik falan filan, olur. Bunu da saygıyla karşılarız. Ama bir süre sonra bakıyorsunuz ki ihale yapılıyor. Duydunuz mu böyle bir şey? Önce temel at, sonra ihale yap. Bir devlet memuru altına muhalefet şerhi yazmış. ‘Temel atıldıktan sonra nasıl biz ihale yapacağız’ diyor. ‘Ve nasıl aynı firmaya vereceğiz’ diyor. ‘Ben buna karşıyım’ diyor. İşte o memur, devletin şerefli memurudur. Temelini önceden atıp ihalesini sonradan yaptıkları firmaya o ihaleyi veriyorlar. Olması gereken nedir? Olması gereken, devletin saygın kurumlarının harekete geçip bu rezalete son vermeleridir. Tık yok, sessizlik var. Soygun düzenine devam ediliyor. Ve bana deniyor ki ‘Sesini çıkarma’. Peki bu ülkede vatandaşın hakkını, hukukunu nasıl savunacağız? Koro halinde saldırıyorlar, ‘Vay bunu nasıl söylersin’ diye. Değerli arkadaşlarım, buyurun söylediğim şey: ‘Bir şahsın ve bir ailenin kişisel çıkarlarına hizmet etmeyin’ diyorum memurlara. ‘Kanun dışı size her ne yaptırıyorlarsa pazartesi itibarıyla durun. Yapmayın artık. Görüyoruz, yapmayın. Orada durun. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz’ diyorum. Ve saldırılıyoruz, ‘Nasıl bunu söylersin’ diye. Haksızlıklara karşı kesinlikle duracağım. Buna inanmanızı istiyorum. Baskılar olacak mı? Elbette olacak. Tehditler olacak mı? Elbette olacak. Ama bu kardeşinizin, adalet için 450 kilometre yürüyen bu kardeşinizin haksızlıklar karşısında susmayacağını öncelikle sizin çok iyi bilmenizi isterim."

Kaynak: anka