Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Konya Meram’da aynı aileden 7 kişinin silahlı saldırıda öldürülmesi ile ilgili olarak; “Konya’da yaşanan ırkçı katliamı bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz. Tetikçiler derhal yakalanmalı, yargı önünde hesabı sorulmalıdır” açıklamasını yaptı. 

KESK tarafından Konya Meram’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, suçluların bir an önce yakalanması çağrısında bulunuldu. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Bu karanlık tablodan sorumlu olanların Kürt halkına ve kurumlarına yönelik saldırıları ‘münferit, aile meseleleri’ olarak adlandırmaları suçlu olma durumlarını örtbas etme çabasıdır. Biliyoruz ki, saldırılara zemin sunan politikalarda ısrar edenler, orman yangınlarında ortada hiçbir delil ortada yokken bir halkı, bir partinin üyelerini hedef gösterenlere yönelik de işlem yapmayacaklardır. Çünkü birlikte karanlığı büyütüyor, karanlıktan besleniyorlar.

Ülkemizde tamamen yok edilen demokrasiyi acilen güçlü bir biçimde yeniden inşa etmek için ihtiyacımız dayanışma ve mücadeledir. Konya’da yaşanan ırkçı katliamı bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz. Tetikçiler derhal yakalanmalı, yargı önünde hesabı sorulmalıdır. Saldırılara zemin sunan ayrımcı, milliyetçi, şovenist, faşizan politikalar terkedilmelidir.”

 

Kaynak: anka