Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivalleri kapsamında başlayan Sinema Söyleşileri'nin ilk konuğu Kerem Bürsin oldu.İSTANBUL (İGFA) - Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşilerin ilk konuğu ünlü oyuncu Kerem Bürsin oldu. 

Ömür Sabuncuoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivalleri söyleşisinde Kerem Bürsin, ''Oyuncu ve izleyici olarak sinema” hakkında konuştu.

AKSİYON FİLMİ SEVERDİM

Ünlü oyuncu Bürsin, sinemaya ilk kez 7 yaşındayken Ankara’da gittiğini belirterek, “Sinema izleyen bir aileydik. Küçükken aksiyon filmlerini çok severdim. Jean-Claude Van Damme’ın büyük hayranıydım. Robert De Niro, Tom Hanks’e büyük hayranlığım var” diye konuştu. Ortaokul dönemlerinde de sinemaya büyük ilgi duyduğunu anlatan Bürsin, tek film alıp, birçok filme girdiğini söyledi.

"TÜRK SİNEMASI YEŞİLÇAM SICAKLIĞINI YAKALAYAMADI"

Kerem Bürsin, eski Yeşilçam filmlerini de çok sevdiğini anlattı. Türk sinemasının Yeşilçam sıcaklığını yakalayamadığını belirten Bürsin, "Sinemamızı fazlasıyla ticarete kattık. Sinemadan daha çok dizilerde başarılı oluyoruz” dedi.

"HEPİMİZ 'NO NAME' İDİK"

Oyunculuğa başlamadan önce de mutlaka sinema sektöründe çalışacağına inandığını belirten Bürsin, yaşamının çoğu Amerika’da geçmiş bir oyuncu olarak Amerika ile Türkiye’deki farklılıkları da paylaştı. Türkiye'deki kadın oyuncuların şartlarının daha zor olduğunu ifade eden Kerem Bürsin, onlardan beklenen performansın her zaman daha fazla olduğuna dikkati çekerek, “Gençlere de olanak tanınmalı. Sonuçta bir dönem hepimiz, 'No Name' idik” diye konuştu.

Birbirinden ünlü oyuncu ve yönetmenlerle sinemaya dair her şeyin konuşulacağı Sinema Söyleşileri  Oscar Academy jüri üyesi, yapımcı Zeynep Atakan ile uluslar arası ödüllü yönetmen Nisan Dağ'ın katılımıyla 29 Mayıs Pazar günü de devam edecek.

Kaynak: igf