Hayatını Türkiye’nin tanıtımına adayan Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Tanıtım Vakfı gibi önemli kurumları hayata geçiren Kemal Baytaş, eserlerini ve kütüphanesini, Çankaya Belediyesi'ne bağışladı. Kemal Baytaş Kültür ve Sanat Vakfı (KEBASAV) Kütüphanesi, Ekim ayında faaliyete geçecek Yıldız Hizmet Binası içerisinde Ankaralılara hizmet verecek.

KEBASAV Başkanı Kemal Baytaş, eserlerini ve kütüphanesini, Başkan Alper Taşdelen ile imzaladığı protokolle Çankaya Belediyesi'ne bağışladı.

Türk halkının okuma oranının her geçen gün düştüğüne dikkat çeken KEBASAV Başkanı Kemal Baytaş, Çankaya Belediyesi'nin kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarını takdirle takip ettiğini belirtti. Baytaş, “Umarım bu proje lokomotif olur ve bu olanağa sahip pek çok insan kütüphane çalışmalarına destek olur” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, semtlerde kurulan Çankaya Evleri bünyesinde özellikle öğrencilere özgür bir çalışma ortamı yaratarak başladıkları kütüphanelere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Baytaş’ın bağışıyla önemli bir kütüphane kurmaktan ve Başkentlilerle paylaşmaktan mutlu olacaklarını belirten Taşdelen, Baytaş’a teşekkür etti.

Kaynak: anka