MURAT AKGÜL

Metropol kentlerde eylem yapmak üzere "patlayıcı madde aktarımı" yapılacağı bilgisini alan Mardin ve İzmir polisi, Suriye uyruklu bir kişinin üzerinde; kek ve çikolata ambalajlarına gizlenmiş toplam 812 gram plastik patlayıcı ele geçirdi. Yedi kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda PKK/PYD terör örgütü unsurlarının illegal yollardan Türkiye giriş yaparak, metropol kentlerde eylem yapmak üzere "patlayıcı madde aktarımı" yapılacağı bilgisine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre; başlatılan çalışmalarda Suriye uyruklu bir kişi takibe alındı. Bu şahsın üzerinde ve çantasında yapılan aramada; 1 adet kek ve 5 adet çikolata ambalajına yerleştirilmiş 762 gram plastik patlayıcı madde, traş makinesi içinde pil ile anahtar sistemi, şarj aleti içerisine gizlenmiş 2 elektrikli kapsül ile 50 gram plastik patlayıcı madde ele geçirildi.

Olay ile ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli şahıs ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 Türk vatandaşı, Mardin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile gözaltına alıntı. Şüphelilerin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi.

 

Kaynak: anka