Keçiören Belediyesi, “Kürtçe şarkı gerekçesiyle iptal edildiği” öne sürülen Mem Ararat konseri ile ilgili, “Bu tür söylemler provoke etme gayesi gütmekte olup ülkemizi karıştırmak amaçlıdır. Ülkemizi Irak, Suriye ve Libya gibi yapmak isteyenlerin ihanetidir. Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır” açıklaması yaptı.

Ankara Keçiören Belediyesi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Mem Ararat konserinin iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” başlığı ile yapılan açıklamada, “Sözleşme sırasında getirmesi gereken belgelerin sözleşme imzalanırken getirilmemesi” nedeniyle konserin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, “Salon sözleşmesini ‘Keçiören Belediyesi Kürtçe konsere izin vermedi’ şeklinde yansıtmak art niyetli bir yaklaşımdır. Keçiören’de binlerce Kürt ve Türk vatandaşımız bir arada yaşamaktadır” denildi. “İddialarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı” bildirilen açıklama şöyle:

“Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimizde düzenlenecek organizasyona ilişkin basına yansıyan ‘Keçiören Belediyesi Kürtçe konsere izin vermedi’ ifadesi tamamen yalan, yanlı, yersiz ve mesnetsiz olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu tür söylemler provoke etme gayesi gütmekte olup ülkemizi karıştırmak amaçlıdır. Ülkemizi Irak, Suriye ve Libya gibi yapmak isteyenlerin ihanetidir. Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır.

Salonumuzu kiralayan organizasyon şirketi ile belediyemiz arasında bir sözleşme imzalanmıştır. İlgili sözleşmenin 7. Maddesinin 5. Bendinde yer alan sözleşme sırasında getirmesi gereken belgelerin sözleşme imzalanırken getirilmesi ise esastır. Ancak firma bu belgeleri getirmemiştir. Belediyemiz buna rağmen iyi niyetli davranarak evrakların tamamlanması için süre vermiştir. Geçen 20 günlük süre içinde bu belgeler belediyemize teslim edilmemiştir. Ayrıca bu sözleşmede, Mehmet Esen isimli sanatçının sahne alacağı belirtilmesine rağmen organizasyonun tanıtım ve bilet satışlarında Mem Ararat ismi kullanılmıştır.

Bu bağlamda konseri iptal etmek gibi bir gayemizin olmadığını, sözleşmede yer alan bilgilerin yanlışlığı ve istenen belgelerin tamamlanmamasından kaynaklı salon kiralama sözleşmesinin iptal edildiğini açıkça ifade etmek isteriz.

Salon sözleşmesini ‘Keçiören Belediyesi Kürtçe konsere izin vermedi’ şeklinde yansıtmak art niyetli bir yaklaşımdır. Keçiören’de binlerce Kürt ve Türk vatandaşımız bir arada yaşamaktadır. Keçiören Belediyesi olarak ‘Tüm vatandaşlarımız başımızın tacıdır’ düsturuyla, her platformlarda ‘Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’ ifadesini kullanarak, ayrışmadan yana değiş birleştirmeden yana irade göstermekteyiz. Bu düşünce ve irademizi belediyemizin tüm hizmet ve çalışmalarında görebilirsiniz. Irk, mezhep ve dil üzerinden manipülatif, yalan, kasıtlı, ayrıştırmaya yönelik paylaşımlarla toplumu kışkırtmaya çalışan her türlü yaklaşıma karşı olduğumuzu her zaman beyan ettik.

Yalan, manipülatif beyan ile kamu görevlilerini ve kamuoyunu yanıltıp provokatif algı yaratarak toplumu kin, nefret ve bölücülük söylemleriyle ayrıştıran ilgili firma ve kişiler için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

Kaynak: anka