DAVUT GÜLEÇ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’de esnafla dertleşti. Siftahsız dükkan kapattığını söyleyen esnaf, “İnanın bir adım önümüzü göremiyoruz. İnşallah gelirsiniz de bu gidişata bir ‘dur’ diyen olur” dedi.

Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa ve partililer ile Kayseri’de esnafı ziyaret etti, sorun ve şikayetlerini dinledi.

“SURİYELİLER BENDEN İYİ YAŞIYOR”

Suriyelilerden şikayet eden bir esnaf, “Suriyelileri başımıza bela ettiler. Gönderin ablam gönderin. Milletin anasına bacısına laf atıyorlar. Kayseri AK Parti’nin kalesiydi, bitti. Bizim Kayseri milleti AK Parti’ye tapıyor ama şimdi kimse istemiyor. Ben, bir defa babamın zoruyla oy verdim. Parmağım kopsun, AK Parti’ye oy vermem. Kime gidersem gideyim öyle. Esnaf kan ağlıyor. Esnaf siftahsız dükkân kapatıyor. Ben esnafım iş yapamıyorum. Suriyeliler benden iyi yaşıyor” diye konuştu.

“EVE EKMEK GÖTÜRMEK İÇİN BORÇLANIYORUZ”

Henüz siftah yapamadığını ifade eden bir başka esnaf ise şunları söyledi:

“Siftah yok. Eve ekmek götürmek için mutlaka borçlanıyoruz. Mutlaka devletin kucağına düşüyoruz. Devlette de acıma yok zaten. Sen ölmüşsün, kalmışsın, umurunda değil; ‘yeter ki borcunu bana öde’ diyor. Ama nasıl ödeyeyim. Doğmamış çocuğumu borçlandırıyor. Nereye kadar gidecek? Tamam bana kredi veriyor ama ben o krediyi ödeyemezsem ne yapacağım. Bugün dünya, yarın ahiret. Ben öldüğüm zaman borçlu öleceğim. Bunun hesabını nasıl vereceğim. Benim kabahatim değil ki beni yönetenlerin kabahati. Onun için Allah sonumuzu hayretsin. İnanın bir adım önümüzü göremiyoruz. İnşallah gelirsiniz de bu gidişata bir ‘dur’ diyen olur. Dün bursla okuyan birileri gemicik holdingleri kuruyorsa bunun hesabını soracak birileri lazım. Bir babayiğit çıksın. İyice dolduk, gerçekten dolduk. Gelecekseniz gümbür gümbür gelin. Gerekirse bana bir tokat vurun ama benden sonraki nesle rahatlık olsun.”

Arık ise esnafa, “Millet huzur içinde evine ekmek götürsün, bu gayedeyiz, başka hiçbir şeyimiz yok. Milletin parasını millete harcayacağız” dedi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Esnaf Vatandaşın Feryadı

* Telefon Satıcısı ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Konuşması

Kaynak: anka