Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Liseli Gençler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kayseri’ye gelen hakem, öğretmen ve sporculardan oluşan heyeti kabul etti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şube Amiri Levent Ilgın, Kayseri’de düzenlenen Liseli Gençler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere KKTC’den gelen beraberindeki hakemler, öğretmen ve sporcular ile Başkan Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

“KENDİMİZDEN BİR PARÇA, ET TIRNAK, AYRILMAZ BİR PARÇA OLARAK GÖRÜYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç, sporculara başarılar dileyerek, “Kayseri’mizin Kıbrıs’ımızla olan diyalogu üst düzeydir. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerekse Başbakanımız ve bakanlarla hep diyalog halinde çalışmalarımız oldu. Alt yapı kuruluşumuz olan KASKİ’mizin yine Kıbrıs’ımızla ilgili çalışmaları oldu. Biz Kıbrıs’ı, Kıbrıslıları seviyoruz. Zaten kendimizden bir parça, et tırnak, ayrılmaz bir parça olarak görüyorum” dedi.

Kayseri’nin 1,5 milyon nüfusuyla Erciyes Dağı eteğinde kurulmuş, 6 bin yıllık geçmişi olan kadim medeniyetler şehri olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan, Anadolu’nun göbeğinde zenginlikler şehri Kayseri olarak bilinir. Başarıya endeksli yapınız var, Kayseri size uğurlu gelecek, gençlerimiz başarıdan başarıya koşacak. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını hep birlikte yaşadık, sizlerin şahsında tüm gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklarımıza, 19 Mayıs’ı da gençlerimize bayram olarak armağan eden dünyadaki yegâne bir lider olduğunu da buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

Kaynak: igf