TAMER ARDA ERŞİN

Aile Bakanlığı’nın düzenlediği bir etkinliğe katılan kadınlar için “Çoğunluğu radikal, vamp tipler” diyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Emir Kaya hakkındaki suç duyurusu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı verdi.

Yeni adıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ekim 2020’de düzenlediği Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi - Mevzuatın Geliştirilmesi başlıklı toplantısına katılan akademisyen Emir Kaya, toplantının kadın katılımcıları için sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:

"30 katılımcı içinde tek erkek bendim. 29 kadın. Çoğunluğu radikal, vamp tipler. Kezban Hatemi, Gülriz Uygur, Dilşat Özer, Aslı Koçak, Sema Kendirci, Sibel Suiçmez. Bir tane makul Türk-İslam kadını yok. Bir tane erkek sözcüsü yok. Dibine kadar feminizm vahşiliği. Sırf bu manzaradan, gelecek yılların da nasıl rezil olacağını tahmin edebilirsiniz. Mevzuatı etkileyen grupta makul insanlar var idiyse bile sessizdiler. Bir, iki Müslüman dernek temsilcisi de bunlara uyumlu konuştular. Kalplerini bilmem, ama şirretliklerinden çekindiler.”

Avukat Cenk Yiğiter, Kaya’nın bu paylaşımıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Yiğiter, Kaya’nın kadınlara hakaret ettiğini belirtmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yiğiter’in suç duyurusunu ‘görevsizlik’ kararıyla sonuçlandırdı. Savcılık, takdirin Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) olduğunu belirterek, dosyayı Kurul’a gönderdi.

Savcılığın kararını değerlendiren avukat Yiğiter, Kaya’nın ‘kamu görevlisi zırhına büründüğünü’ kaydederek “Hakkında soruşturma açılabilmesi için YÖK izninin gerektiği söyleniyor. Kamu görevlisi zırhına bürünmüş durumda” dedi.

Vamp, “Erkekleri peşinde koşturan; aşırı tavır, kıyafet veya makyajıyla bakışları üzerinde toplayan, baştan çıkarıcı kadın” anlamına geliyor.

Kaynak: anka