Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'asgari ücret 16 kata yakın arttı' sözlerine tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanı 4 kişilik bir aileye üç öğün çay simit ısmarlasın o zaman o aile asgari ücretle karnını doyurabiliyor mu hep beraber görelim" dedi.

Ekonomideki sorunlara dikkat çeken Karamollaoğlu, "Külliyede yaşayanlar çarşı ve pazarın nasıl olduğunu bilmiyorlar. Sporcuların bile banka yönetim kuruluna atandığı bir dönemi yaşıyoruz. Evet, güreşte alıyor adamın sırtını yere vuruyor ama kimse bankada güreşmiyor ya. Vatandaş bu kış ödeyeceği faturaları düşünüyor. Siz bu dertleri yokmuş gibi görmeye devam ederseniz bu problemler ortadan kalkmaz" diye konuştu. Karamollaoğlu, Oğuzhan Asiltürk için “Oğuzhan Bey'in sağlık durumunun dünden bugüne daha da iyi olduğunu öğrendim. En kısa zamanda inşallah sağlığına kavuşarak aramıza dönecektir” dedi.

Karamollaoğlu'nun haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"ADALET ARAYAN BİR İNSANIN BÖYLE BİR MUAMELEYE MARUZ KALMASI VİCDANLARI YARALADI: Şanlıurfa'da seçimlerden önce 14 Haziran 2018'de, 3'ü Şenyaşar Ailesi'nden olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmişti. Eşi ve iki evladını kaybeden acılı bir anne Emine Şenyaşar ise aylardır küçük bir A4 kağıdına yazdığı adalet yazısı ile birlikte adliye önünde nöbet tutuyor ve maalesef sesini aylardır ilgililere ve yetkililere duyuramadı. Yeterince acı yaşayan Emine Hanım hakkında bir de Ak Partili vekile hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmış. Allah korkusu olan bir kişinin, birilerinin böyle bir tavır sergilemesi mümkün değil. Adalet arayan bir insanın mazlum ve mağdur bir hanımefendinin böylesine bir muameleye maruz kalması vicdanları derinden yaralamaktadır. Saadet Partisi olarak Cumartesi Anneleri'nin de Diyarbakır Anneleri'nin de Emine Şenyaşar gibi mağdurların da davalarını kendi davamız kabul edeceğiz ve sonuna kadar bu olayların üzerine gideceğiz. İş başına geldiğimizde adaleti tam ve kâmil manada tesis edeceğimizin sözünü veriyoruz.

ENFLASYON EN ÇOK ÖĞRENCİ VE VELİLERİ VURDU: Öğrencilerin en büyük derdi kalabilecekleri ev veya yurt bulmaktır. Bulanların da tutma durumu çok zor çünkü enflasyon en çok öğrenci ve velileri vurmuş görünüyor. Yüz yüze eğitim yapacağız diyorlar sonra derslerin bir kısmı online olacak deniliyor. Hatta 6 dersin 1’i yüz yüze yapılacak iddiaları var. Bu adeta insanlarla dalga geçmektir. Ne öğrenciler ne veliler ekonominin bu halde olmasının müsebbibi değil! Bunun sorumlusu yanlış ekonomi yönetimi yapan iktidardır. Bu yüzden iktidar zor durumda olan aileler ve öğrencilerin yanında olmalıdır.

SORUNLARI TESPİT BİLE EDEMEDİ: İktidarın ekonomideki sorunları çözmesini bir kenara bırakın, sorunları doğru bile tespit edemiyorlar. 2020 yılı sonunda geniş işsizlik oranı yüzde 28,4 olmuştu. Bütün istatistik düzeltmelere rağmen 2021 yılı Temmuz ayı geniş işsizlik oranı yüzde 23,6 olarak ilan edildi! Bu demek oluyor ki her dört kişiden biri işsizdir, aşsızdır. Orta Vadeli Program'a göre önümüzdeki üç yılda da bütçe açıkları artarak devam edecektir. 2020 yılında tam 175,3 milyar TL bütçe açığı verilmiştir. 2023 yılında ise bütçe açığının 290,2 milyar TL olması öngörülüyor. Merkez Bankası rezervleri eridi. Biliyorsunuz birileri bir numara çevirdi ve Merkez Bankasının dibi delindi.

CUMHURBAŞKANI 4 KİŞİLİK BİR AİLEYE SİMİT ISMARLASIN: Vatandaş maalesef bu problemleri derinden yaşıyor ama iktidar bu duruma tamamen yabancı. Külliyede yaşayanlar çarşı ve pazarın nasıl olduğunu bilmiyorlar. Sporcuların bile banka yönetim kuruluna atandığı bir dönemi yaşıyoruz. Evet, güreşte alıyor adamın sırtını yere vuruyor ama kimse bankada güreşmiyor ya. Vatandaş bu kış ödeyeceği faturaları düşünüyor. Siz bu dertleri yokmuş gibi görmeye devam ederseniz bu problemler ortadan kalkmaz. Sayın Cumhurbaşkanı 4 kişilik bir aileye üç öğün çay simit ısmarlasın o zaman o aile asgari ücretle karnını doyurabiliyor mu hep beraber görelim?"

 

Kaynak: anka