Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Karamollaoğlu, "Türkiye olarak, Filistin halkının ve haklı mücadelelerinin her daim yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi ifade ettim. İsrail’in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas ile sürece dair diyalog halinde kalacağımız hususunda da mutabık kaldık" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Filistin'e yönelik İsrail'in saldırıları üzerine Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'yi aradı. Heniyye ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu, "Ne yazık ki Filistin’de hayatını kaybeden çocuk, genç, yaşlı sivillerin sayısı her geçen gün artıyor" dedi. 

"FİLİSTİN HALKININ HER DAİM YANINDA OLDUĞUMUZU VE OLMAYA DEVAM EDECEĞİMİZİ İFADE ETTİM"

Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Türkiye olarak, Filistin halkının ve haklı mücadelelerinin her daim yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi ifade ettim. İsrail’in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas ile sürece dair diyalog halinde kalacağımız hususunda da mutabık kaldık" dedi. 

"TÜM ÜLKELERİ TERÖR DEVLETİ İSRAİL'E, SİYASİ, TİCARİ, ASKERİ VE DİPLOMATİK OLARAK CEVAP VERMEYE DAVET EDİYORUM"

İsrail'i 'işgalci' olarak nitelendiren Karamollaoğlu, Kudüs, Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına devam ettiğini ifade ederken, "İktidarı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeleri, bir kez daha acilen terör devleti İsrail’e; siyasi, ticari, askeri ve diplomatik olarak cevap vermeye davet ediyorum" çağrısını yaptı. 

"İŞGALCİ İSRAİL, KUDÜS'E, GAZZE'YE VE MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK TERÖR SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR"

Karamollaoğlu'nun sosyal medya hesabından Heniyye ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklama şöyle: 

"Dün gece, Hamas Lideri değerli kardeşim İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ne yazık ki Filistin’de hayatını kaybeden çocuk, genç, yaşlı sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye olarak, Filistin halkının ve haklı mücadelelerinin her daim yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi ifade ettim. İsrail’in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas ile sürece dair diyalog halinde kalacağımız hususunda da mutabık kaldık.

İşgalci İsrail, Kudüs’e, Gazze’ye ve Mescid-i Aksa’ya yönelik terör saldırılarına devam ediyor. İktidarı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeleri, bir kez daha acilen terör devleti İsrail’e; siyasi, ticari, askeri ve diplomatik olarak cevap vermeye davet ediyorum."

 

 

Kaynak: anka