Şanlıurfa’da törenle açılmasına rağmen, El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin kapısına 5 ay sonra kilit vuran Karaköprü Belediyesi, "merkezin henüz açılmadığını, tanıtımının yapıldığını" açıkladı. Belediye, “Bilim merkezinin içerisinde bulunan odalar, ‘Stem ve Kodlama’ atölyesi olarak hizmet vermektedir. Bilim merkezimizin açılışı, ufak eksikliklerin giderilmesiyle önümüzdeki dönemde gerçekleştirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” açıklamasını yaptı.

AKP’li Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tarafından geçen şubat ayında törenle hizmete açılan El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin kapısına 5 ay sonra kilit vurulduğu ortaya çıkmıştı.

Karaköprü Belediyesi, haberlerin gerçeğini yansıtmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“El Battani Bilim ve Havacılık Merkezi’mizin sadece tanıtımı yapılmış olup, açılışı henüz gerçekleştirilmemiştir. Karaköprü Belediyesi, Türk Kızılay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucunda bilim merkezinin içerisinde bulunan odalar, ‘Stem ve Kodlama’ atölyesi olarak hizmet vermektedir. Bilim merkezimizin açılışı da ufak eksikliklerin giderilmesiyle önümüzdeki dönemde gerçekleştirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Bahse konu haberde bilim merkezimiz ile alakası olmayan bir kapı gösterilip ana kapının açık olduğu göz ardı edilmiştir. Burada yapılan haberde art niyet olduğu; kurumumuzu karalama amaçlı yapıldığı açıktır. Yapılan haberlerin tamamı, ilçeye yapılan hizmetleri baltalamaya, karalamaya yöneliktir. Vatandaşlarımızın ve basın kuruluşlarımızın art niyetle yapılan bu haberlere itibar etmemelerini rica ediyoruz.”

Karaköprü Belediyesi, merkezle ilgili bir görüntü de paylaştı. Görüntülerde, merkezin girişinde “Türk Kızılay Teknoloji ve Bilim Merkezi” tabelası olduğu; merkezin içerisinde ise bilgisayar ve robotik kodlama odası bulunduğu görülüyor.

Kilit vurulan kapının ise merkez binasının ana girişinde değil, bu binaya geçiş yapılmasını sağlayan bahçe kapısı olduğu anlaşılıyor.

 

Kaynak: anka