Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçili köyünde yaşayanlar, günlük 10 saati bulan elektrik kesintilerine karşı seslerini bir türlü duyuramadıkları için bugün eylem yaptılar. Köylüler, kesintilere engel olabilmek için köydeki trafonun kapısına bugün kilit vurdular. Trafo önünde bir basın açıklaması yapan köylüler, “Biz, kapıları şöyle gördüğünüz gibi kilitlemişiz. Biz gerekirse nöbet bekleriz. Açtırmayacağız. Zulme karşı direneceğiz” dediler.

Bölgede yaşanan elektrik kesintilerinden bıkan Karakeçililer, bugün köydeki trafonun önünde toplanıp bir basın açıklaması yaptılar. Enerji yetersizliği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından günlerdir elektriklerinin kesildiğini; bölgeye en son 10 saat süreyle elektrik verilmediğini söyleyen köylüler, kesintileri engelleyebilmek için trafonun kapısına kilit vurdular.

“KUYULAR OLMASAYDI ŞU AN BİR KITLIK YAŞANIRDI BÖLGEDE”

Trafo önünde basın açıklaması yapan bir köylü, şunları söyledi.

“20 yıldır bizi bununla kandırdılar. 8-10 saat Karakeçili gibi bir yerde elektrik kesiliyor. Bize kimse cevap vermiyorsa bu büyük bir ayıptır. Biz okul istemedik, fabrika istemedik. Biz sadece bu DEDAŞ’ı bir çözün dedik. Biz üretim yapmak istiyoruz. Bizi üretime açın. İktidarın bütün engellemelerine rağmen, inadına üreteceğiz. Hepimiz çok büyük bir kuraklık geçirdik bu sene. Bu kuyular olmasaydı şu an bir kıtlık yaşanırdı bu bölgede. Bütün zamlara rağmen yine de üretim yapmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla, devletin hiçbir desteği olmamasına rağmen. Biz günde 10 saat 5 saat kesinti kabul etmiyoruz. Muhatap da bulamıyoruz. Biz, kapıları şöyle gördüğünüz gibi kilitlemişiz. Biz gerekirse nöbet bekleriz. Açtırmayacağız. Zulme karşı direneceğiz.”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Haliliye İlçe Başkanı Abdülhamit Karageçili ise köylülerin kaçak elektrik kullandığına dair basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karageçili, “45 derece sıcaklıkta, gündüz saat 12:00’de Urfa gibi bir yerde elektrikler kesiliyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

 

Kaynak: anka