Bursa Karacabeyli üreticiler, soğanlarını satamadığı için tarlada bırakırken, bir üretici de traktörle ürününü söktü. Çiftçi Recep Kurum, "Ekmiş olduğumuz soğan tarlası satamadık. Geçen sene de bu durum aynı oldu. Bu tarla sürülmek durumunda kaldı. Biz küstük. Tarlaya küstük, mahsule küstük. Tarladaki sulama aletlerimizi dahi kaldırmak istemiyoruz" dedi. 

Soğan üretiminde önemli bir yere sahip Bursa Karacabey'de üreticiler ürünlerine alıcı bulamamaktan mahsulünü tarlada bıraktı. Bursa Karacabey Şahinköy'de soğan üreticiliği yapan Ercan Kurum, “Bursa Karacabey soğanı meşhurdur ama şu an batmış bir vaziyette tarlada kaldı. Çiftçi battı. Çiftçi her sene umut ekiyor. Bunu eke eke yıprandık tükendik artık, ekecek halimiz kalmadı” dedi. 

Her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını söyleyen Recep Kurum ise her sene umut ederek beklediklerini belirterek “milli servet ziyan oluyor” dedi. Recep Kurum ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

"TARLAYA KÜSTÜK, MAHSULE KÜSTÜK"

"Ekmiş olduğumuz soğan tarlası satamadık. Geçen sene de bu durum aynı oldu. Bu tarla sürülmek durumunda kaldı. Biz küstük. Tarlaya küstük, mahsule küstük. Tarladaki sulama aletlerimizi dahi kaldırmak istemiyoruz.  Görmek istemiyoruz. Yani umut ekiyoruz, belki bu sene olur, bu sene kazanırız. Ayakta kalabiliriz diye. Ama bu sene de olmadı. Markette görüyorsunuz 3 lira bu soğan. Biz bedava ihtiyaç sahiplerine bu soğanı dağıtıyoruz. İnsanlar faydalansın diye. Bunun ilacı mazotu, gübresi işçiliği her şeyi milli servet ama bu milli servet ziyan oluyor."

"KARACABEY OVASI SOĞAN KOKUYOR"

Bursa Karacabey Akhisar köyünden Sinan Çiftçi de 30 dönümlük soğan tarlasından beklediğini alamadı ve arazisini traktörle sürmek zorunda kaldı. Çiftçi, “Karacabey’in soğanı çok meşhurdur fakat geçtiğimiz yıllarda çok fazla soğan ekimi vardı ama bugün gelindiği noktada soğan ekimi azaldı. Bu yeni de değil iki yıldır soğan tarlada kalıyor satılmıyor Karacabey’de. Elli dönümlük bir tarlada soğanın maliyeti 100 bin lira... Şu anda Karacabey Ovası soğan kokuyor. Köylüler gelip alabildiğini alıyor ama tonlarca soğan yine tarlada kalıyor" diye konuştu.

 

Kaynak: anka