HABER: CANSU TİMUR / KAMERA: ÜNAL AYDIN

Kamu Sendikaları Platformu, 6. Dönem Toplu Sözleşmede taleplerinin karşılanmaması ve toplu sözleşme ikramiyesinin yüzde 1 barajını geçen sendikalara verilmesini; balon patlatarak protesto etti. Kamu Sendikaları Platformu, hükümet ile görüşmeleri gerçekleştiren Memur-Sen ve Kamu-Sen’e; “Bu sözleşmeye imza atarken hiç mi vicdanlarınız sızlamadı, elleriniz titremedi” tepkisini gösterdi.

Kamu Sendikaları Platformu, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşmede taleplerinin karşılanmadığını açıkladı. Hükümet ile görüşmeleri yapan Memur-Sen ve Kamu-Sen’e seslenerek, toplu sözleşme ikramiyesinin yüzde 1 barajını geçen sendikalara verilmesini protesto etti.

Kamu Sendikaları Platformu bugün Ankara’da Ulus Heykel önünde yaptığı basın açıklamasında toplu sözleşmede memurlara ve memur emeklilerine verilen vaatleri yazdıkları balonları patlattı. Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası (BAK-SEN) Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen'in yaptığı açıklama şöyle:

"SÖZ VERDİĞİNİZ 3600 EK GÖSTERGE NEREDE?"

“Memur-Sen ve Kamu-Sen’e soruyoruz. Toplu sözleşme masasına otururken çalışanlara söz verdiğiniz 3600 ek gösterge nerede? 600 lira seyyanen zamma ne oldu?  Maaşlara yüzde 38 iyileştirme hedefiniz nasıl oldu da 2 yıl için yüzde 26’ya düştü? 4B’li kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi talebi başka bahara mı kaldı? Kangrene dönüşmüş yardımcı hizmetler sınıfının sorunlarını ise hiç ağzınıza almadınız. Yüzde 6 refah payını, hiç sormuyoruz.

"HİÇ Mİ VİCDANLARINIZ SIZLAMADI?"

Tüm çalışanlara ve emeklilere vermeniz gereken bu payı sadece yüzde 1 iş kolu barajını geçmiş yani sizin deyiminizle, ‘merdiven altı olmayan’ büyük sendikalara üye olan çalışanlara 3 ayda bir vereceğiniz ‘toplu sözleşme ikramiyesi’ rüşvetine kurban ettiğinizi biliyoruz. Ayda ortalama 80 TL ile memuru sefalete mahkûm ettiniz. Enflasyonun altında ezdirdiniz. Şimdi yine soruyoruz. Bu sözleşmeye imza atarken hiç mi vicdanlarınız sızlamadı, elleriniz titremedi?

"SARI SENDİKACILIĞIN MASKESİ DÜŞENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Kimisi yıllar önce kurulmuş, kimisinin üye sayısı 10 binleri bulan, tüm faaliyet ve organizasyonları yasal olan demokratik kitle örgütleri, nasıl merdivenaltı olabilir? İçlerinde kendilerine özgü emek sorunlarına çözüm üretmek için bir araya gelmiş şehit yakınları, gaziler, engelliler, yurt çocukları, savunma ve güvenlik emekçileri ve benzeri dezavantajlı grupların oluşturduğu sendikal yapılar mı merdiven altıdır? Ve buradan haykırıyoruz susup teslim olacağımızı, bu zorbalığa boyun eğeceğimizi zannediyorlarsa, yanılıyorlar. Kamu Sendikaları Platformu bileşenleri olarak kamu çalışanlarının özgür iradeleri ile örgütlenme hakkı korunana, yüzde 1 garabeti ortadan kaldırılana ve sarı sendikacılığın maskesi düşene kadar, güçlerimizi birleştirerek, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: anka