Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının 6. yılında mezarı başında anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kamer ağabeyin savunduğu değerler; laiklik, demokrasi, bağımsızlık bugün çok daha fazla anlam buluyor” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Bir ilkenin, duruşun ve doğru bildiğinden dönmeyen, hiçbir baskı karşısında yılmayan siyasetin temsilcisidir. Zaman, her geçen gün Kamer Genç’i haklı çıkarmıştır” diye konuştu.

Eski TBMM Başkanvekili ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının altıncı yılında, Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Yüksel Mansur Kılınç, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ile Genç’in eşi Sevim Genç katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şöyle konuştu:

“Kamer Ağabey, 12 Eylül’ün o baskın olduğu günlerde, bölgedeki hak ihlallerini, bölgedeki insan hakları ihlallerini cezaevi ziyaretlerini yaparak aslında 80’den sonra yaptığı en önemli şeylerden birisinin bu olduğunu düşünüyorum. Herkesin sustuğu, herkesin gizlendiği, kimsenin sesinin çıkmadığı, gazetelerin kapatıldığı bir dönemde insan hakları savunuculuğu yapmıştı. Bugünlerde yaşadığımız sorunlara bakınca, Kamer ağabeyin fikirlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

Bugün memleket, vatan maalesef bir avuç dolar için Birleşik Arap Emirlikleri’ne Katar’a satılıyor. Çocuklar intihar ediyor. Kamer ağabeyin savunduğu değerler; laiklik, demokrasi, bağımsızlık bugün çok daha fazla anlam buluyor.”

Törende konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

“Buraya gelemeyen bütün arkadaşlarımızın gönülleri burada. Bütün arkadaşlarımızın gönülleri burada. Biraz önce, Sayın Genel Başkanımızın mesajı okundu. Sayın Genel Başkanımız Kamer Ağabeyi, kamuya açık toplantılarda olduğu gibi grubumuzun kapalı toplantılarında, yeni ve genç milletvekillerimize her zaman örnek göstermektedir.

Kamer Genç, bir ilkenin, bir duruşun ve ilkeyle yaşayan, ilkeyle siyaset yapan, doğru bildiğinden dönmeyen ve hiçbir baskı karşısında yılmayan siyasetin temsilcisidir. Zaman, her geçen gün Kamer Genç’i haklı çıkarmıştır. Onun üstüne yürüyüp Meclis’te ona fiili saldırıda bulunanlar, Meclis kulislerinde ona saldıranlar; bugün o gün onun söylediklerini söylemektedir.

Kamer Genç, ‘FETÖ’ dediğinde 'Ne demek FETÖ? Saygısızlık yapma, hoca efendiye’ demişlerdi. Ve üstüne saldırmışlardı. Bugün uzatılan her mikrofona, Kamer ağabeyin o gün söylediği sözü söyleyerek başlıyorlar.

"ŞİMDİ ONUN DEDİĞİ NOKTAYA GELDİLER"

Kamer ağabey, 'Bana bir zararı olmaz, benim dünya görüşüm bellidir, esas zararı siz çekersiniz' demişti. Şimdi onun dediği noktaya geldiler. Zaman Kamer Genç’i, Cumhuriyet Halk Partisi’ni pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da haklı çıkarmıştır.

Bu sene yedinci kez buradayız biz. Toprağa verdiğimiz gün buradaydık. Ondan sonraki altıncı kez mezarı başındaki anmada da buradayız biz. Allah ömür verdikçe, sağlık verdikçe de burada olmaya devam edeceğiz. Bugün burada bizlerle birlikte Türkiye’nin çok farklı yerlerinden eski bir organizasyonun yeni temsilcileri var. TÜLOV Vakfı’nın

Kamer Genç gibi isimler öldüklerinde asla unutulmazlar. Onlar ancak unutulursa ölürler. Onların ölmemesi, fikirlerinin yaşıyor olması, sizlerin bizlerin katılımlarıyla mümkün. Onu, onun gibi değerleri anmaya devam edeceğiz”  

“EŞİM BÜYÜK BİR MÜCADELE ADAMIYDI”

Kamer Genç'in eşi Sevim Genç de anma etkinliğine katılanlara teşekkür etti. Eşini seven çok sayıda insanın olduğunu ve yapılan konuşmaların kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Genç, "Eşim büyük bir mücadele adamıydı. Gerçekten bildiklerine inanan, ülkesi için gelecekte çok faydalı olan şeyleri yapmaktan hiç geri durmadı. Gençliği, demokrasiyi, laikliği ve Atatürk'ün ilkelerini kendine hedef seçmişti. Bu hedeflerden şaşmadı ve mücadele etti. Mücadelesine de hiç değişmeden, hiçbir hata yapmadan devam etti" dedi.

Kaynak: anka