Rekabet Kurumu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine izin verdi. Liman, Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olma özelliğine sahip.

Rekabet Kurumu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine ilişkin kararını verdi. Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildiği duyuruldu.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. vermişti.

KADIKÖY BELEDİYESİ İHALEYE ALINMAMIŞTI

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine itiraz etmiş ve limanın bir kamu kurumunda kalması adına ihaleye teklif vermek istediklerini duyurmuştu. Fakat Kadıköy Belediyesi'nin ihaleye teklif vermesine izin verilmemişti.

TARİHLERİYLE İHALE SÜRECİ

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı 1987 yılında hizmet vermeye başladı. Liman 7 Mart 2011’de özelleştirme kapsam ve programına alındı. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı 27 Mart 2021’de yayımlandı. Son teklif verme tarihi ise 21 Eylül 2021 olarak belirlendi. Limanın, bin 291’i denizde, 220’si karada olmak üzere toplamda bin 511 yat bağlama kapasitesi bulunuyor.

Kaynak: anka