Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Yeni Medyada Habercilik’ isimli söyleşi düzenlendi.Tural Şahbazlı/ Kahramanmaraş İGFA- Uluslararası Gazeteciler, İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) Yönetim Kurulu Üyesi, gazeteci Ömer Faruk Salman ile kentte görev yapan gazeteci İlhan Gökalp Durmuş’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İletişim Bölümü öğrencilerinin katıldığı söyleşide konuşan Uluslararası Gazeteciler, İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Salman: “Gençler bizim geleceğimiz, onlar sosyal medyanın içerisinde doğdular. Bu yüzden yeni neslin bu yüzden daha bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor. Sosyal medyanın da, gazetecilik mesleğinin de gücünün farkındalar. Bugün bir araya geldiğimiz iletişim bölümü öğrencileri içerisinden de inaniyorum ki, birden fazla gazeteci çıkacak ve her biri doğru habercilik için çalışacak. Önümüzdeki yıl staja başlayacak olanlarda var. Onlara da benim yanıma gelmeleri durumunda, kendilerini geliştirmeleri için yardımcı olacağımı söyledim.” dedi. 

Aynı zamanda Anadolu Ajansı’nda serbest muhabir olarak çalışan Salman, gençlere ajans muhabirliğini anlatarak şu ifadeleri kullandı: “5 yıllık sektör tecrübemde ağırlıklı olarak asayiş muhabirliği yaptım. Bu süreçte çeşitli olayların yaşandığı yerlerde, polisi gören veya herhangi bir olay gören vatandaş içeriğini bilmeden dışarıdan anladığı kadarını sosyal medyasında paylaşıyor. Bu paylaşımlar özellikle hassas konularda vatandaşları yanlış yönlendirebiliyor. Biz gazeteci olarak olayın doğrusunu haber yapsak da, bir çok kişi sosyal medyada paylaşılan önceki asılsız bilgiyi savunuyor, bizim doğru haberimizi yalanlıyor. Olayı her ne kadar kolluk kuvvetinden teyit ettiğimizi söylesek de inandıramıyoruz. Sahada bunun gibi bir çok olay yaşıyoruz.”

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı ve yeni medyada habercilik konularının konuşulduğu program İletişim Bölümü öğrencilerinin sorularının cevaplanması ile son buldu.

Kaynak: igf