CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Esenler ilçesinin 60 bin nüfuslu Oruç Reis Mahallesi’ndeki tek deprem toplanma alanı ve yeşil alanı olan parkının, toplu konut için yıkılmasına karşı çıkan çevre sakinleriyle bir araya geldi. Kaftancıoğlu, "Siyasetin görevi ihtiyacımız olan yeşil alanı artırmaktır, yok etmek değil" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, partisinin il ve ilçe üyeleriyle birlikte bu sabah saatlerinde Oruç Reis Mahallesi’ndeki aynı zamanda tek deprem toplanma alanı ve yeşil alanı olan tek çocuk parkının, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Esenler Belediyesi tarafından yıkılmasına karşı çıkan çevre sakinlerini dinledi. 

"ÇOCUKLARIMIZ AKŞAMDAN BERİ AĞLIYOR 'PARKIMIZ BOZULDU' DİYE"

Oruç Reis Mahallesi sakini bir anne, “Bu park bozulsun istemiyoruz, çocuklarımız için geleceğimiz için. Allah korusun bir deprem olsa çocuklarımız nereye kaçacak? O binaların içinde mi kalacağız? Çocuklar akşamdan beridir ağlıyorlar 'Parkımız bozuldu' diye’’ dedi.

"GELDİK 70-80 YAŞINA BİZ NEREYE GİDELİM, ALLAH'LARINDAN BULSUNLAR"

Yaş almış bir vatandaş ise “Biz burada güneş alıyoruz, çocuklarımız burada oyun oynuyor. Geldik 70-80 yaşına, biz nereye gidelim? Allah’larından bulsunlar. Burada 181 ağaç var nasıl kesecekler bunca ağacı?’’ diye konuştu.

Çocukların geleceği için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Genel Başkanımızın bize ve belediyelerimize talimatı var, 'Kentsel dönüşüm yaparken de herhangi bir şey yaparken de o bölgedeki vatandaşın birincisi yüksek menfaati, ikincisi vatandaşın fikri, üçüncüsü de doğaya, çevreye en büyük hassasiyet gösterilerek bu süreç yürütülecektir' diye. Biz bu sürecin bu haliyle yürütülmesi için CHP olarak elimizden geleni yapacağız. Bu 200’e yakın ağacı yok etmeden, sizleri de güvenli yaşayacağınız konutlara geçirmenin yolunu hep birlikte bulmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz’’ dedi.

"SOKAKLARDA OYNAYAN ÇOCUKLARA SÜREKLİ ARABA ÇARPIYORDU"

Daha önce doktor olarak bu bölgede hizmet verdiğini hatırlatan Canan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Ben bugün buraya aslında CHP'nin İl Başkanı olarak geldim ama buraya gelişimin başka bir sebebi daha var. Sizin mutlaka ya çocuğunuza ya torununuza ya da size çok uzun yıllarca sağlık hizmeti vermiş bir doktor ablanız olarak da geldim. Biliyorsunuz ben bu bölgede sağlık hizmeti verdim. Hala da sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bunu şundan dolayı söylüyorum. Ben bu bölgede çalışırken, acilde beni en çok üzen hastalar neydi biliyor musunuz? Oynayacak park olmadığı için yaz geldiğinde sokaklarda oynayan çocuklarımıza sürekli araba çarpıyordu o yıllarda ve o çocuklarımız bize geliyordu ve biz o çocuklarımızın tedavisini yapıyorduk. O dönemden benim içimde bir yaradır, burada oynayacak parkı olmadığı için sokaklarda oynayıp trafik kazasına maruz kalıp kaybettiğimiz kimi çocuklarımız ve yaralanan kimi çocuklarımız.’’

"SİYASETİN GÖREVİ ÇOCUKLARIMIZIN İHTİYACI OLAN YEŞİL ALANINI ARTIRMAKTIR’’

Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde çevre sakinlerine seslendiği konuşmasında söz konusu alanın bir oldu bitti ile yok edilmeye çalışıldığının altını çizen CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

"Siyasetin görevi çocuklarımızı ihtiyacı olan yeşil alanını artırmaktır, yok etmek değil. Evet, İstanbul'da bir deprem gerçekliği var. Kentsel dönüşüme ihtiyacı var mı? Var. Sizlerin güvenli evlerde olabildiğince en uygun koşullarda yaşamaya hakkınız var mı? Var. Ancak bunu yaparken planlı programlı, sizleri de dinleyen, sizlerin de fikrini alan, yeşil alanı yok ederek değil, daha fazla yeşil alanı aynı bölgede oluşturarak bütünlüklü bir şekilde yapılır. Örnek veriyorum, 'Biz başka bir mahallede yeşil alan oluşturduk' diyorlar. Kıymetli ama buradaki çocuklar oraya gidemez ki. Yerinde dönüşüm dediğimiz şey, bütün ihtiyaçları karşılama dediğimiz şey tam da bu.’’ 

"SİZİNLE BERABER BU PARKI KORUMAK İÇİN HER DAİM YANINIZDA OLACAĞIZ’’

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay da “Bu park; 60 bin nüfuslu Oruç Reis Mahallesi'nin tek parkıdır, tek yeşil alanıdır, tek deprem toplanma alanıdır. Buraya çocuklarımız geliyor, nefes alıyor. Yaşlılarımız geliyor, nefes alıyor. Başka da nefes alacak bir yer yok. Siz bu parkı korumak istiyorsanız eğer biz de sizinle beraber bu parkı korumak için her daim yanınızda olacağız’’ dedi.

 

Kaynak: anka