Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısıyla Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto etti. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz" sloganı atan kadınlar "Anayasadan yasadan, sözleşmeden vazgeçmiyoruz" pankartı açtı.

Türkiye, 1 Temmuz itibariyle kadına karşı şiddetin önlenmesini içeren İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak çekildi. Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi’nin feshini İstanbul Kadıköy'de protesto etti. Kadınlar "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim İstanbul Sözleşmesi'nin binlerce kadının ve LGBTİQ+’nın mücadelesi sonucu kazanıldığını belirtti.

“ARTIK BİZİM TA KENDİMİZ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’DİR”

Ataselim, şunları söyledi:

"Kimse sanmasın ki İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktı diye bizim için de kalktı. İstanbul Sözleşmesi biziz. Artık bizim ta kendimiz İstanbul Sözleşmesi’dir. Kadınlar her gün öldürülürken LGBTİQ+’lar nefret şiddetine mahkum edilirken, devlet yetkilileri bizzat kendi ağızlarıyla LGBTİQ+’ları hedef gösterirken, anayasa çiğnenirken bizler elbette durmayacağız. İstanbul Sözleşmesi binlerce kadının ve LGBTİQ+’nın mücadelesi sonucu kazanıldı. Her bir maddesinin uygulanması için mücadele etmek zorunda kaldık. Meydan meydan, adliye adliye, sokak sokak ve iş yerlerinde her alanda İstanbul Sözleşmesi uygulansın diye mücadele etmek durumunda kaldık. 6284 sayılı Kadınları Şiddetten Koruma Kanunu varsa İstanbul Sözleşmesi uygulandı diye var. Şimdi onu da elimizden almaya kalkabilirler, bunu kabul edecek miyiz? İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz."

 

Kaynak: anka