Tesmar Yapı Malzemeleri Sanayi ve Limited Şirketi'nin kurucusu Handan Eraydın, şirketin kuruluş hikayesini, çalışma politikalarını ve geleceğe yönelik vizyon çalışmalarını anlattı.CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)-Bursa merkezli faaliyet gösteren firmanın kuruluş hikayesi ve Güney Marmara Bölgesi'ne uzanan işlem hacmini anlatan Handan Eraydın, 1997 yılında sektöre başladığında İstanbul merkezli bir üretici firmanın Bursa'da Güney Marmara Bölge Müdürlüğü'nü yaptığını hatırlattı. 2008 yılına kadar göreve devam ettiğini söyleyen Eraydın, "Firma bölgeyi kapatınca müşterilerden gelen yoğun talep ve kadersel bir çizgi doğrultusunda Tesmar'ı kurduk. Önceki firmadaki çalışma arkadaşlarımızla birlikte kadroyu bozmadan ortaklık kurarak yola çıktık. Uzun zaman beraber çalıştık. Bu süreçte birtakım sebeplerden dolayı yollarımızın ayrıldığı insanlar oldu. 2008 yılında Tesmar'ı kurduk. Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Balıkesir ve Manisa olmak üzere Güney Marmara Bölgesi'ne hizmet ediyoruz. Bu bölgelerde ilçeler de dahil olmak üzere ana kalemimiz olan PVC, PPRC, tesisat malzemeleri, yapı malzemeleri, vitrifiye, banyo dolapları, armatür grupları ve özellikle de tarımsal sulamada öncü toptancılardanız" diye konuştu.

"MÜŞTERİ ODAKLI HİZMET VERİYORUZ"

25 yıldır ticaret yapmanın pek çok avantajını yaşadığını belirten Handan Eraydın, Tesmar'ın müşteri memnuniyeti üzerine çalıştığını aktarırken, "Yaklaşık 25 yıldır aynı müşterilere hizmet ediyoruz. Bu bizim için bir avantaj. Nesilden nesile devam ettirdiğimiz müşterileri ilişkilerimiz var. İş için her tarafa saldıran bir firma değiliz. Toptancılığını ve distribütörlüğünü yaptığımız üretici firmalarımızla, müşterilerimiz arasında köprü oluyoruz. Daha kaliteli, uygun ve iyi şartlarda üretici firmalardan mal alıp, müşterilerimize daha iyi şartlarda sunabilmenin peşindeyiz. Bu konuda fabrikalarla çalışıyoruz. Dolayısıyla müşterilerimizin sürekli piyasanın içinde var olarak izliyoruz. Hem arz talep açısından her noktada müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

PANDEMİ FİRMAYI NASIL ETKİLEDİ?

Pandemi döneminde inşaat sektöründe hızlı gelişmelerin olduğunu ve tadilat yaptıran kişi sayısının arttığını belirten Eraydın, bu sürecin firma üzerindeki etkileri için, "Pandemi, sağlık açısından dünyayı olumsuz etkilese de inşaat sektörü açısından özellikle yapı malzemeleri tedariğinde daha iyi sonuçlar ortaya çıkardı. Satışlar daha yoğun oldu, genel anlamda sadece bizler için değil bu sektördeki herkes aynı şeyi söylüyor. Doğru kişilerle, doğru yatırımlarla çalışmayı ve var olanı korumayı hedefledik" dedi.

"MÜŞTERİLERİMİZLE AİLE OLDUK"

Yıllardır faaliyette olan firmanın müşterileriyle güçlü bir bağ kurduğunu belirten Handan Eraydın, ikili ilişkilerinde aile gibi olduklarını aktarırken; "Tesmar müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor. 25 yılın getirdiği işbirliği ile müşterilerimizle aile gibi olduk. Müşterilerimiz ile bir ticaretimiz var ama daha abla-kardeş ilişkisi içerisine girmeye başladık. Dolayısıyla Tesmar'ı daha büyük bir aile firması olarak düşünebilirsiniz" diye konuştu.

"BU SEKTÖRDE CİNSİYET AYRIMI YOK"

Bir kadın girişimci olarak sektörde yaşadıklarını aktaran Handan Eraydın; "70 yaşındaki kişinin de 20 yaşındakinin de ablası oluyorsunuz. Kadın olduğum için hiç bugüne kadar hiç dezavantaj yaşamadım. Aksine avantaj bile yaşadım diyebilirim. Çünkü bizim toplumumuzun kültüründe kadınların daha naif davranışlarıyla karşılaştım. Müşterilerden beni ilk gördükleri zaman içinde bulunduğum sektörden dolayı şaşıranlar oluyordu ama bir erkekle bir kadın arasında cinsiyetçi bir ayrım yaşamadım" dedi. Tecrübeli iş insanı cinsiyet ayrımı yaşamadığını, sektörde kadınlara yaklaşımın iyi yönde olduğunu ifade etti.

"GELECEĞE DAİR ÇOK ÜMİTLİYİM"

Firmanın, inşaat alanın ve toptancılıkta genç kadroya önem verdiğini ve hedeflerine genç kadro yürümek istediklerini belirten Handan Eraydın, genç kuşak ilgili şu sözleri söyledi; "Biz çok genç bir kadroyla çalışıyoruz. Tecrübelerinden çokça faydalandığımız çalışma arkadaşlarımız var. Onun yanı sıra son birkaç yılda genç kadromuz da var. Ben onlar açısından çok mutluyum, geleceğe dair çok ümitliyim. Çünkü çok azimliler, her şeyi başarabilmenin zevkini mutluluğunu gözlerinde görebiliyoruz. Dolayısıyla ilk hedefimiz, genç kadroyla toptancı anlamında bölgeyi daha da büyütmek, toptancılıkta önde olmak ve inşaat alanında da faaliyet göstermek."

"TÜKETİCİ DEĞİL ÜRETİCİ OLUN"

Firmanın başarılarının arkasında daima üretmek olduğunu belirten Eraydın, genç jenerasyona üretmek ile ilgili; "Ne ürettiğinizi çok önemi yok. Bir şeyleri üretmek, üretici olmak, sadece tüketici olmamak en önemli mesele. Genç girişimcilerimizin üretimin kıyısında köşesinde bir yerde bulunmalarını isterim. Birilerine dayalı iş yapmasınlar. Kendi ayaklarını üstünde dursunlar" mesajını verdi.

Kaynak: igf