KOCAELİ (İGFA)- İzmitlilik bilincini aşılamak için her kesimin ilgisini çekecek çalışmalarla kentin kültür mirasını aktaracak olan bir dergiye imza atan İzmit Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, hazırladığı İzmit Kafası Dergisi’nin tanıtımını Yahya Kaptan Gülümse Cafe’de gerçekleştirdi.

Kocaelispor’un kuruluş yıldönümü olan 24 Nisan’ı Dünya İzmitliler Günü ilan eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kafası Dergisi’nin lansmanında İzmitliliğin öneminden bahsetti.

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu’nun sunuculuğu üstlendiği İzmit Kafası Dergisi’nin lansmanı eski İzmit fotoğrafları sergisiyle başladı. İzmit Belediyesi’nin hazırlamış olduğu tanıtım videosu ile devam eden programda Redd Grubu’nun İzmitlilere selam videosu izletildi.

İzmit’in değerli insanlarını anlatmak ve İzmit’e aidiyet oluşturmak amacıyla İzmit Belediyesi olarak edebiyat sanat ve kültür çalışmalarına yenisini eklediklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Elbette Covid- 19 pandemisi sebebiyle hizmetlerimizi, temizlik-dezenfekte çalışmalarına ve bu dönemde ekonomik anlamda dara düşen vatandaşlarımıza yönlendirdik. Ama kültür ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci plana atmadık. Bilhassa kültür ve sanat faaliyetlerinin, bizler için nefes almak kadar elzem bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu sebeple, İzmit’i, İzmitli’yi anlatan, okuduğunuzda İzmit’ten bir şeyler bulabileceğiniz hatta birçok detay yakalayabileceğiniz çok güzel bir yazın örneği olacak. Çok özel bir dergi, İzmit Kafası” dedi.

Kaynak: igf