Pandemi nedeniyle uygulanan 17 günlük kapanmanın ardından İzmirliler cadde ve sokakları doldurdu. Kontrollü normalleşmenin devam etmesine karşın, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde son derece kalabalık görüntüler oluştu. Günlerdir evlerine kapanan çok sayıda kişi de güneşli ve güzel havayı da fırsat bilip kendilerini Kordonboyu'na attı.

17 günlük tam kapanmanın sona ermesi ve kontrollü normalleşmenin ilk gününde İzmir, pandemi öncesindeki dönemlerini aratmadı. Günlerdir evlerine kapanan çok sayıda yurttaş, cadde ve sokakları doldurdu. Kontrollü normalleşmeye rağmen, cadde, sokak ve parklarda yoğun kalabalıklar gözlendi. Özellikle, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde iğne atsan yere düşmez görüntüler oluştu.

Bazı yurttaşlar da güneşli ve güzel havayı fırsat bilip Kordonboyu'na akın etti. Yanlarında portatif sandalye ve kilim getirenler çimlere oturup bahar havasının tadını çıkardı. Çok sayıda kişi de bisiklet ve scooter keyfi yaptı. Sosyal mesafe ve maske önlemlerinin ise gevşediği görüldü.

 

Kaynak: anka