HABER: ABDULLAH ÇELEBİ - KAMERA: KERİM UĞUR

İzmir'de 30 Ekim depremi sonrası binaları yıkılan ya da hasar alan depremzedelerin Ramazan Bayramı'nı kutlamak için Bayraklı'daki konteyner kente giden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bir sordu bin ah işitti. İşsizlikten ve yardım alamamaktan yakınan, deprem rezerv alanından daire isteyen birçok depremzede, sıcak hava nedeniyle konteynerlerin üzerinin kapatılmasını ve klima getirilmesini talep etti. Vali Köşger ise, "Depremzedeler ufak tefek talepler dışında devletinden memnun" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depremi sonrası evleri yıkıldığı ya da binaları hasar aldığı için Bayraklı Adalet Mahallesi'nde kurulan konteyner kente yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

Vali Köşger, 196'sı çocuk 813 kişinin yaşadığı 288 konteynerdeki bazı depremzedelerin Ramazan Bayramı'nı kutlarken, etrafını saran çocuklara 10'ar TL harçlık verdi. Bazı ailelere çikolata paketleri veren Köşger'den depremzedeler birçok talepte bulundu. Bazı depremzedeler de isteklerinin yerine getirildiğini belirterek, çalışmalardan dolayı Köşger'e teşekkür etti.

"SICAK HAVA ZORLUYOR"

Üstü ve etrafı tamamen açık olan konteyner kentte havaların ısınması ile birlikte zor anlar yaşadıklarını belirten yurttaşlar Vali Köşger'den klima istedi. Bazı depremzedeler ağır hasarlı olmasına rağmen binalarına orta hasarlı raporu verildiğini ve bu nedenle yardımlardan faydalanamadıklarını ifade etti.

EŞYA YARDIMI ALAMAYANLAR TEPKİLİ

Vali Köşger'e seslenen tekerlekli sandalyeli bir yurttaş, "Ben iş istiyorum, çalışmak istiyorum. Tek başımayım kimsem yok. Ne olur bana iş verin, hacca gideceğim" dedi. Bazı depremzedeler de deprem sonrası bir saatliğine evlerine girdikleri için daha sonra eşya yardımı alamadıklarını iletti. Vali Köşger ise bu talebe, "Evlere girenlere maalesef eşya yardımı veremiyoruz" yanıtını verdi.

KÖŞGER: TALEPLERE YETİŞMEK İSTİYORUZ

Bayramlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Vali Köşger, devletin depremzedeler için tüm imkanları seferber ettiğini söyledi. Köşger şöyle konuştu:

"Vatandaşımız devletinden memnun olduğunu ifade ediyor. Vatandaşlarımızın afet sonrasında hayat şartlarını daha iyi hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki insanlar yuvalarından oldular, ama yeni bir hayat kurdular burada. Yalnız olmadıklarını hissettirmek için bayramlaştık. Ufak tefek istekler var tabii. Çocuklar bisiklet istiyor. Tüm taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Elden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tüm ekibimiz burada özveriyle çalışıyor. Rezerv alandaki çalışmalar Ağustos ayına yetiştirilmeye çalışılıyor."

Kaynak: anka