İzmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na Türkiye’den kabul edilen ilk şehir oldu.İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya kenti haline getirmek için yürüttüğü çalışmalar sonuç veriyor. İzmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation) üye oldu.

Böylelikle İzmir federasyona Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olarak dünya turizm kentleri arasındaki yerini aldı. Federasyona turizm sektöründe öncü 223 kent üye. Üye kentler arasında Barcelona, Paris, Amsterdam, Dubai, Moskova ve Xiamen de yer alıyor.

İZMİR DÜNYA ÇAPINDA TEMSİL EDİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  üyelikle beraber İzmir’in turizm kenti olarak dünya çapında temsil edilmesinin önünün açıldığını söyledi.

Dünya çapında turizm sektörünün üst düzey yöneticileri ve yatırımcılarının katıldığı toplantılarda İzmir’in tanıtılması ve İzmir’e yatırım sağlanması için ilk adımın atıldığını kaydeden Başkan Soyer, "Ayrıca turizm zirvelerinin İzmir’de düzenlenmesi ve diğer turizm kentlerinin belediyeleriyle turizm sektöründe işbirlikleri geliştirme fırsatı ortaya çıktı” dedi.

Turizmin dünya barışı için de en önemli enstrümanlardan birisi olduğunu belirten Başkan Soyer, İzmir’i dünyada hak ettiği yere taşımak ve 4 milyon turist hedefine ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: igf