İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin ortak kullanım alanlarında sunduğu ücretsiz internete erişim hizmetini şimdi de toplu ulaşım alanında hayata geçiriyor. Yarından itibaren kent içerisinde hizmet veren tramvaylarda, yolculara ücretsiz ve kotasız internet hizmeti sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde yüz binlerce kişiye hizmet veren tramvaylarda yolcuların ücretsiz internete erişimini kolaylaştırıyor. Yeni hayata geçirilecek uygulama ile Halkapınar-Fahrettin Altay, Ataşehir-Alaybey ve Alsancak liman viyadükleri ile Cumhuriyet Meydanı güzergahlarında hizmet veren tüm tramvaylarda, 30 Haziran'dan itibaren internet ücretsiz olarak kullanılabilecek.

NASIL BAĞLANILACAK?

Kablosuz uygulamadan faydalanmak için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor. İstenildiğinde WizmirNET bağlantı durum sayfasında bulunan üst menüde “Şifre Değiştir” butonuyla yeni şifre oluşturulabiliyor.

Ücretsiz internet, daha önce vapur ve üniversitelerin bulunduğu güzergahta hizmet veren otobüslerde uygulanmaya başlanmıştı. 69 park ve meydan, 19 vapur ve 7 iskele, 60 üniversite güzergahı ile 71 Eğitim Bilişim Ağı (EBA) noktasında Wizmirnet ücretsiz, kotasız ve engelsiz hizmet veriyor.

Kaynak: anka