İzmir'in Torbalı İlçesi'nde tarihi geçmiş tarım ilaçları ve üretim izni yasaklanan tarım ilaçlarını sahte ambalaj ve etiketlerle piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi.

Torbalı'da bir istihbaratı değerlendiren jandarma ve zabıta ekipleri, Kuşçuburun Mahallesi’ndeki mekâna baskın yaptı. 1 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 6 bin 759 litre ot ve böcek ilacı, 5 bin 900 litre zirai tarım ilaç artığı olan sıvı madde, 250 bin adet çeşitli markalara ait sahte marka etiketi, 300 bin adet boş plastik şişe, 300 bin adet boş plastik şişe kapağı, 1 adet şişe dolum makinesi, 2 adet 5 tonluk metal sıvı tankı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 550 bin TL olduğu belirtildi.

Çökertilen şebekenin tarihi geçmiş tarım ilaçları ve üretim izni yasaklanan tarım ilaçlarını piyasadan toplayıp sahte ambalaj ve etiketler kullanarak piyasaya sürdüğü, halk sağlığı açısından büyük tehdit oluşturacak zirai ot ve böcek ilaçlarını birbirine karıştırdığı belirlendi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise jandarma ekipleriyle birlikte başarılı bir operasyon yapan belediyenin zabıta ekiplerini kutladı.

Kaynak: anka