İzmir'in Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Konak belediyeleri, "Hak Temelli Gençlik İstihdamı İçin Elverişli Alan Yaratmak ve Yerelde Gençlik Politikalarının Güçlendirilmesi" konulu Avrupa Birliği Projesi’nden hibe desteği almaya hak kazandı. Buna göre İzmir'deki 4 belediye, 5 ay boyunca genç işsizliğine karşı çözüm arayacak.

Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği öncülüğünde Gençlik Örgütleri Forumu’nun ‘Go-For Youth’ hibe programına yapılan başvuru sonucu "Hak Temelli Gençlik İstihdamı İçin Elverişli Alan Yaratmak ve Yerelde Gençlik Politikalarının Güçlendirilmesi" konulu Avrupa Birliği Projesi'nden hibe desteğine hak kazanıldı.

DİYALOG ARTACAK

Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Konak belediyelerince hayata geçirilecek proje ile gençlerin işgücü piyasasına girmelerini engelleyen nedenlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. 5 ay boyunca sürecek proje kapsamında Çiğli, Konak, Bornova ve Bayraklı ilçelerinde yaşayan 18-30 yaş arası 20 genç ile Covid-19 sonrasında daha da derinleşen genç işsizliğine karşı sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmek adına çalışmalar yapılacak. Proje ile gençlerin istihdam hakkının artırılmasına ve güçlendirilmesine yönelik politikalar izlenecek, yerel yönetimlerle diyalog mekanizması oluşturulacak.

GÜMRÜKÇÜ: YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Gençleri istihdam zincirine dahil etmek amacıyla çalıştıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Ülkemizdeki genç işsizlik oranları çok ciddi seviyelere ulaşmış durumda. Her biri farklı alanda yetenekli ve eğitimli binlerce gencimiz, işsizlik sorununa çözüm üretilmesini bekliyor. Yerel yönetimler olarak bu konuda sorumluluk almak istedik. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin istihdama katılarak fikirleriyle ülkemize ve toplumumuza katkı sağlaması adına önemli bir çalışma başlattık. Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği’nin öncülüğünde Konak, Bornova ve Bayraklı belediyelerimizle birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda önemli bir hibe desteği almaya hak kazandık. 5 ay boyunca, gençlerimizin katılımıyla birlikte yerel yönetimler olarak genç işsizliğine karşı ne gibi çözümler üretebileceğimiz üzerine çalışacağız. Çalışmalarımız sonucunda gençlerimizin istihdama dahil edilmesi noktasında önemli bir yol haritası çıkaracağımıza inanıyorum.”

Kaynak: anka