İzmir'de CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi il başkanlıkları ile EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin ortak organizasyonuyla 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' için basın açıklaması yapıldı. "Eğer Adalet varsa çıksın artık bu yasa" sloganıyla hükümete tepki gösteren EYT'liler sonuna kadar mücadele mesajı verdi.

Konak Meydanı'ndaki açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Tacettin Bayır, İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker ve EYT mağduru yurttaşlar katıldı. Ellerinde "EYT insan hakları ihlalidir", "EYT kader değildir" "Ölüm var, kul hakkı var" yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar, "Eğer Adalet varsa çıksın artık bu yasa" sloganıyla hükümete çağrı yaptı.

"HAKLARI GASPEDİLEN EYT'LİLERİN YANINDAYIZ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel mağduriyet yaşayan emeklilikte yaşa takılan yurttaşların her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, "Hakları gasp edilen vatandaşlarımızın yanındayız. Bu dayanışmayı daha da büyüterek, yağma düzenine son verene kadar mücadelemiz sürecek. Ondan sonra da bu ülkeyi adaletle, vicdanla hesap vererek ve şeffaf şekilde yöneteceğiz. Bu düzeni düzelteceğiz" diye konuştu.

"SORUNLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "EYT sorununu çözeceğiz. ÖTV sorununu ortadan kaldıracağız. Eğitim sorununu da çözeceğiz. Tarıma teknolojiye ve yeni girişimlere büyük ölçüde destekler sağlayacağız. Bu çözümlerin amacı sizlerin güvenini kazanmak ve iktidara gelmektir. Hak verilmez, alınır. Millet İttifakı'nın iktidarında haklarınıza kavuşacaksınız" dedi.

"4-5 MAAŞLA DOYMUYORLAR"

Kendisinin de EYT mağduru olduğunu söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran ise "19 yıllık bir süreç yaşadık. Hangi adaleti sağladılar ki EYT'li kardeşlerimizin haklarına sahip çıksınlar. Bu sorunlar çözülür. 4 maaşla 5 maşla doymuyorlar. Bunlardan vazgeçip milletin derdini dertlendiğiniz gün, EYT'lilerin hakkını verdiğiniz gün, sorunlar çözülür. Bunları biz yapacağız" yorumunu yaptı.

"ERDOĞAN 46 YAŞINDA EMEKLİ OLDU"

İktidarı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise şöyle konuştu:

"Aslında Türkiye'de emeklilikte yaşa takılanlar yok. Emeklilikte yaşa taktıkları insanlar var. Hakları gasp edilenler var. Recep Tayyip Erdoğan 1974 yılında İETT'de sigortalı olarak işe başladı ve 3 Mart 2000'de 46 yaşında emekli oldu. O tarihten bu yana emekli maaşını alıyor. Milletvekili olduktan sonra da milletvekilliğine evrilen maaşıyla çok güzel geçiniyor. Ekstra zamlarla, sarayın imkanlarıyla 100 bin liraya varan maaşını ve emeklilik maaşını alıyor. Ayrıca birçok yerden gelir sağlıyor. Sarayda yaşayanlar altta olan ve ezilenlerin hakkını, hukukunu, ne yaşadığını bilemez. Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir şey yok. Türkiye'de bir kişi var. Türkiye'yi yoksulluğa, açlığa sürükleyen, paramızı pul eden tek kişi ülkemizi Katarlılar'a Birleşik Arap Emirlikleri'ne peşkeş çekmeye hazır ve çekiyor. EYT'liler yılmadı, yılmayacak. Bu hakkı söke söke alacak. Biz de yanlarında olacağız."

"İLK SANDIKTA SİYASETEN EMEKLİ EDECEĞİZ"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise "6 yıldır parlamentoda EYT'lilerle ilgili konuyu defalarca gündeme almak istedik. Her seferinde Milliyetçi Hareket Partisi ve AKP'nin oylarıyla reddedildi. Sizin emekli olmanızı istemediler ve istemiyorlar. Gündeme bile almıyorlar. Ey AKP, ey MHP biz sizler kadar insafsız değiliz. İlk önümüze gelen sandıkta sizleri siyasetten emekli edeceğiz" dedi.

SONUNA KADAR MÜCADELE MESAJI

İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Doğan Türker de şunları dedi:

"Ne yazık ki seçim sürecinde söz verenler bugünkü iktidar ve ortağı bizi duymazlıktan, görmemezlikten gelmeye devam ediyor. Dün bizleri kandıranlar, hayallerimizi yıkanlar seçim zamanı hüsrana uğrayacaktır. Hak verilmez, alınır davamızda sonuna kadar mücadelemizi göstereceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ...

1. VİDEO: EYT'lilerin eyleminden detay görüntüler

2. VİDEO:

- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in açıklamaları

- İYİ Parti izmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın açıklamaları

- Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran'ın açıklamaları

- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in açıklamaları

- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın açıklamaları

- İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Doğan Türker'in açıklamaları

Kaynak: anka