Milli Mücadele kahramanlarından Mustafa Necati Bey'in adını taşıyan, İzmir'in Konak ilçesindeki 92 yıllık Necatibey Ortaokulu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin güçlendirilip korunması amacıyla açtığı davaya rağmen yıkıldı. Bahçesindeki ağaçların da kesildiği, öğrenci velileri ve mahalle sakinlerinin yıkımına tepki gösterdiği okulun yerine Avrupa Birliği desteğiyle başlatılan "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" adlı proje kapsamında mülteciler için okul yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü, mülteciler için başlatılan "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" adlı proje kapsamında İzmir'in Konak ilçesine bağlı 2. Karantina Mahallesi'nde bulunan Necatibey Ortaokulu yıkıldı.

Milli Mücadele kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışma arkadaşı, dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'in adını taşıyan 92 yıllık tarihi okulun bahçesindeki ağaçlar da daha önce kesilmişti. Öğrenci velileri ve mahalle sakinlerinin büyük tepkisine rağmen müteahhit firma bugün sabah saatlerinde tarihi binayı yerle bir etti. 

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, önceki gün ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yıkım kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurduklarını söylemişti. Binanın güçlendirilerek, tarihi yapı olarak korunması gerektiğini belirten Kahraman, "Geciken adalet adalet değildir. Bunun bir örneğini yaşıyoruz burada. Yürütmeyi durdurma kararı gelene kadar binanın yıkılacağı endişesini taşıyoruz. Biraz desteğe ve vicdana ihtiyacımız var" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: anka