İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, yurda yasa dışı yollardan giriş yapıp Yunan adalarına kaçmaya çalışan 492 kaçak göçmen yakalandı. İnsan kaçakçılığını organize ettiği öne sürülen 6 kişi ise gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çeşme ve Urla ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, alınan bir istihbarat üzerine, yurda yasa dışı yollardan girdiği belirlenen kaçak göçmenlerin yakalamak için harekete geçti.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Urla’nın Zeytineli mahallesindeki Çakmak Koyu mevkiinde 115'i Afgan, 112'si Bangladeş, 45'i Somali, 21'i Suriye, 11'i Eritre, 5'i Pakistan, 2'si Yemen ve 1’er Filistin ile İran uyruklu olmak üzere toplam 313 kaçak göçmen yakalandı.

Operasyonu sürdüren ekipler, Çeşme'de de 94'ü Afgan, 73'ü Suriye, 6'sı Pakistan, 5'i Filistin ve 1’i İran uyruklu olmak üzere toplam 179 kaçak göçmen tespit etti. Yunan adalarına kaçmaya çalıştığı belirlenen kaçaklar kısa sürede yakalandı.

Operasyonlarda, insan kaçakçılığını organize ettiği öne sürülen 6 kişi de gözaltına alındı. Yakalanan kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Kaynak: anka