İzmir'in beş ilçesinde düzenlenen operasyonlarda toplam 237 kaçak göçmen yakalanırken organizatör oldukları değerlendirilen 10 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Dikili, Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Urla ilçelerinde 22-23 Mayıs’ta düzenlediği operasyonlarda 237 kaçak göçmen yakalandı.

Dikili’nin Kabakum mahallesinde 6’sı Eritre ve 4’ü Yemen uyruklu olmak üzere 10 kaçak göçmen yakalandı. Karaburun’un Küçtikbahçe mahallesinde ise yol kontrolü esnasında 17’si Afganistan, 11’i Suriye, 7’si Irak uyruklu olmak üzere toplam 35 göçmen yakalanırken organizatör oldukları tespit edilen S.S., O.B., Ş.G. ve Y.B. gözaltına alındı.

Çeşme’nin Alaçatı mahallesinde, Ege Denizi’nin açıklarında ise 23’ü Suriye, 7’si Filistin uyruklu 30 göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Seferihisar’ın Doğanbey sahil hattında 23’ü Liberya, 15’i Kongo, 15’i Yemen, 1’i Gabon ve 1’i Gambiya uyruklu toplam 55; Urla’nın Zeytineli mahallesinde ise 62’si Afganistan, 32’si Mısır, 10’u Suriye ve 3’ü Filistin uyruklu 107 kaçak göçmen yakalandı.

Beş ilçede yakalanan toplam 237 kaçak göçmen, idari işlemleri tamamlanarak Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Organizatör oldukları değerlendirilen şüphelilerin adli işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: anka