İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, mağdur ailelerin reddi hakim talebinin kabul görmediği ve 14 Haziran'a ertelenen Soma Davası ile ilgili, "Maalesef maden sahipleri ve lobisi hukuka galip gelmeye çabalıyor. Soma Davası'nda aynı gaddarlıkla, nobranlıkla ve zorbalıkla devam eden bir yargı süreci var. 301 canın acısını hafifletecek bir sonuç için mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın ikinci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mağdur ailelerin reddi hakim talebi kabul edilmezken, dava da 14 Haziran'a ertelendi.

Davayı Manisa'da takip eden İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Soma'da hukukun yerine getirilmesine izin verilmediğini söyledi.

"7 YILDIR ADALET ARIYORLAR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Yücel, "Soma Davası'nda eşini, çocuğunu, kardeşini kaybetmiş insanlar 7 yıldır adalet arıyor. Malesef adaletin olması gerektiği gibi işlemesine izin verilmiyor. Burada gaddarlıkta, nobranlıkta ve zorbalıkla devam eden bir yargı süreci var. Adaletin yerini bulması ve 301 canın acısını hafifletecek bir sonucun çıkması için mücadele edeceğiz" dedi.

"ANNELERİN ÇIĞLIĞINA KULAK VERİN"

Özkan Yücel şunları söyledi:

"Anneler feryat ediyor. "Onlar çocukları ile her bayram gezmeye gidiyorlar, biz her bayram çocuklarımızın mezarlarına gidiyoruz, bu reva mıdır, bu nasıl adalettir?" diye soruyorlar. Bu çığlıklara kulak vermek lazım. Davada müdahil vekili olarak görev yapan arkadaşlarımız mahkemeden kovuşturmanın genişletilmesi için birçok talepte bulundu. Mahkeme bugün bu talepleri reddetti. Bugün gelinen noktada avukat arkadaşlarımız tarafsız ve adil bir yargılama olmadığı, mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiğini gerekçesi ile tüm heyeti reddetmiş durumdalar. Maalesef ki maden sahipleri hukuka karşı galip gelmek istiyor ve çabalıyor. Endişeliyiz ama elbette ki sonuna kadar takipçisi olacağız. Soma Davası'nda gaddarlıkla, nobranlıkla ve zorbalıkla devam eden bir yargı süreci var. Adaletin yerini bulması için, 301 canın acısını hafifletecek bir sonucun çıkması için mücadele edeceğiz."

37 SANIK BERAAT ETMİŞTİ

Soma Davası yargı sürecinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar, 9 tutuksuz sanık için de 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmişti. Şirketin patronu Alp Gürkan ile 36 sanık ise beraat etmişti.

 

 

Kaynak: anka