İzmir Balçova Belediyesi’nin 15 yıldır aralıksız süren “İlçede üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar hediye etme geleneği” bu sene de devam etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle 460 öğrenciye bilgisayarları verildi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Balçova Belediyesi olarak tüm okullarımızın bakımını yaptık. İlçe milli eğitim müdürlüğü son yıllarda bu hizmetlerimizi istemediği için geri çekmek zorunda kaldık. Parası olan öğrenci ile parası olmayan aynı koşullarda eğitim almalı. Devletin ayırdığı bütçe bu eşitliği sağlamak için yeterli değil. Biz bu konuda destek olmak istiyoruz ancak tebrik değil tehdit alıyoruz. Sizler 'Çıkar telefonunu' diyen değil, ücretsiz internet veren devlet yönetimini hak ediyorsunuz" dedi.

Balçova Belediyespor Tesisleri'nde düzenlenen bilgisayar ve plaket dağıtım törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Ali Öztunç ve Onursal Adıgüzel, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, 2021 YKS’de başarılı olan 460 üniversite öğrencisi ve aileleri katıldı.

BÜTÇENİN ÖNEMLİ KISMI EĞİTİME AYRILIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, öğrencilere ve eğitim sistemine katkılarının süreceğini vurguladı. Çalkaya şöyle konuştu:

"2021 YKS sınavlarında, bir üniversiteye girmeye hak kazanan 460 genç arkadaşımızla bu akşam buluşmamızı sağlayan bu törenin tek bir amacı var. Eğitimde adaleti sağlamak ve milyonlarca öğrenci arasından başarılı olarak bir üniversiteyi kazanan ilçemizdeki kıymetli öğrencilerimizi kutlamak. Biz Balçova Belediyesi olarak yıllardır eğitim kurumlarına ve eğitim sistemine bütçemizin önemli bir kısmını aktarıyoruz. Balçova Belediyesi olarak her öğrencinin eşit ve kaliteli hizmet alması bizim eğitim politikamızın omurgasını oluşturuyor. Bu akşam bu amaçla öğrencilerimize birer başarı plaketi, il dışına gidecek arkadaşlarımız için açık tarihli gidiş-geliş otobüs bileti, birer dizüstü bilgisayar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ettik. Bize ve ailelerinize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Kiminiz İzmir dışında kiminiz ise buradaki üniversitelerde eğitim alacaksınız. Bir şeyi aklınızdan hiç çıkarmayın. Nerede olursanız olun. Eğitim hayatınız ile ilgili başınız dara düşerse, Fatma ablanız ve Balçova Belediyesi bir telefon kadar size yakın. Başarınızdan dolayı hepinizi tekrar kutluyor, iyi bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyorum.”

BALÇOVA'YA İKİNCİ YURT GELİYOR

Başkan Çalkaya ilçede yaptıkları hizmetlerle ilgili şunları söyledi:

"Balçova Belediyesi olarak tüm okullarımızın bakımını yaptık. İlçe milli eğitim müdürlüğü son yıllarda bu hizmetlerimizi istemediği için geri çekmek zorunda kaldık. Toplam 400 sınıfa projeksiyon cihazları verdik. Okul içlerine kameralar yerleştirdik ve bunları MOBESE sistemine dahil ettik. Şehir dışı ve yurt dışında okuyacak öğrencilerimize burs verdik. İnciraltı yerleşkesinde eğitim alan 400 öğrencimizin yemek giderlerini karşıladık. İlçemize konuk olarak gelen üniversiteli öğrencilerimizin ev kurması için yardım ettik. Depreme dayanıksız olan Vali Kutlu Akarca okulumuzu yeniden yaptık. Son günlerde konuşulan bir konu var. O da öğrencilerin barınma sorunu. Yeterli devlet yurdu olmadığı için sorun yaşayan binlerce öğrencimiz var. Biz eğitimin her alanında yatırım yapan belediye olarak yurt konusunu ihmal edemezdik. Sayın Genel Başkanım, 2011 yılında bizzat açılışını yaptığınız 385 kişilik kız öğrenci yurdu 10 senedir Balçova'da hizmet etmektedir. Ben ve meclis üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanlarımız hep şuna inandık. Parası olan öğrenci ile parası olmayan aynı koşullarda eğitim almalı. Balçova Belediyesi olarak ikinci 200 kişilik kız öğrenci yurdumuzun temellerini atıyoruz. Devletin ayırdığı bütçe bu eşitliği sağlamak için yeterli değil. Biz bu konuda destek olmak istiyoruz ancak tebrik değil tehdit alıyoruz. Geçen yıl dağıttığımız bilgisayarlar için Sayıştay'dan zimmet davası aldık. Öğrenciler sizler 'Çıkar telefonunu' diyen değil, ücretsiz internet veren devlet yönetimini hak ediyorsunuz."

ÖĞRENCİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA HEDİYE

Törende Balçova Belediyesi’nin 10 yıl önce açıp hizmete sunduğu 384 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, 2011 yılında yurdun açılışını yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na o gün çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Konuşmaların ardından 2021 YKS’de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil alanlarında ilk üçe giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi.

Kaynak: anka