İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sanayideki elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Yaşar, “Dışa Bağımlı Enerji Politikaları OSB’lere Şalter indirtti… Elektrik kesintilerinin OSB’lerde neden olduğu zarar tespit edilmelidir” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sanayideki elektrik kesintileri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Yaşar, “Enerji sektöründe milli politikalarımızın acilen devreye sokulması gerektiğini” belirtti ve “Dışa Bağımlı Enerji Politikaları OSB’lere Şalter indirtti. Bu kadar dışa bağımlı olup; bu kadar plansız ve öngörüsüz bir yönetimde umut ediyoruz ki bu süreç sadece 3 günle sınırlı kalır; kesintiler meskenlere sirayet etmez” dedi. Yaşar, “Elektrik kesintilerinin OSB’lerde neden olduğu zararın tespit edilmesini” istedi. Yaşar, Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti:

“-Sanayide çarkları durduracak düzeyde yaşanan elektrik ve doğalgaz sıkıntısının tekrar etmemesi adına Bakanlığınız bünyesinde ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

-Sanayide yaşanan kesintinin meskenlerde yaşanma ihtimali var mıdır? Buna yönelik ne gibi tedbirler alınmaktadır?

-OSB’lerin yaşadığı zararın karşılanmasına yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte Bakanlığınız nezdinde ortak bir çalışma başlatılacak mıdır?

-Kamuda esas olan yazılı bildirim kuralını yerine getirmeyen TEİAŞ yöneticileri için herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadı ise buna ilişkin bir uygulama yapılacak mıdır?”

 

Kaynak: anka