TANER ÖZAY

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Sayın Nebati’nin bunlarla fotoğrafı çıkmadı mı? 17-25’ten sonra dahi, şu anda AK Parti’de çok üst düzey olan birisinin Fetullah Gülen’e övgülerini bilmiyor muyuz?.. Üst düzey olanların hepsi ya yurt dışına çıktı, ya AK Parti içerisinde siyasete devam ediyor, ya da parasını pulunu verdi, aklandı, kenara çekildi” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Konya’da yerel yayın yapan Kanal 42’de gündemi değerlendirdi. Usta şunları söyledi:

“Adil olmamız lazım. Terör örgütü, terör örgütüdür. FETÖ, en büyük ihaneti yapmadı mı bu ülkeye? 15 Temmuz’u yaşattı bu ülkeye. Ülkeyi ele geçirmeye çalıştı. O kadar şehit verdik. Bir sürü gazimiz var. Milletin silahını milletin üzerine doğrulttu. Büyük bir terör örgütüdür, lanetliyoruz hepimiz.

Bu tarafta yapılana, ‘niye yapıldı’ demiyorum. Bu tarafta yapılan, Genel Başkanımız da ifade etmiş, ‘doğrudur biz de katılıyoruz’ demiş. Ama o zaman bu tarafta olanı niye yapmıyoruz?

Şu an SPK Başkanı yanlış hatırlamıyorsam 15 veya 16 yıl Bank Asya’da çalışmış, ilk orada işe başlamış, ondan sonra genel müdür yardımcılığına kadar gelmiş, 16 yıl çalışmış bir arkadaş. Bakın, ‘FETÖ’cüdür’ falan demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ama bir kişi, oranın en üst kademesine kadar geliyor, 16 yıl çalışıyor, FETÖ ile hiçbir iltisakı olmuyor, günün sonunda. Ama Bank Asya’ya para yatıran birisi FETÖ’den dolayı bu ülkede ihraç ediliyor. Şimdi buna ne diyeceksiniz? Ben bunu anlayamıyorum.

Öbür tarafta Sayın Nebati’nin bunlarla fotoğrafı çıkmadı mı? Bir sürü, şu anda AK Parti milletvekillerinin fotoğrafları yok mu? 17-25’ten sonra dahi, isim vermeyeceğim siz bulun, şu anda AK Parti’de çok üst düzey olan birisinin Fetullah Gülen’e övgülerini bilmiyor muyuz? Cemaati övüyor, diyor ki ‘Cemaate birileri sızdı.”

Usta, “bu konuda da TBMM’ye fezleke gelmesi gerekir mi” sorusuna ise şunları söyledi:

“Gelmesi lazım tabii. O zaman bu milletin vicdanı rahatlar. Benim kardeşim diyelim ki ‘FETÖ ile iltisakı olmuş’ diye beni ihraç ediyorsun, beni işimden gücümden ediyorsun. Ama öbür tarafta en büyük darbecinin kardeşini gidiyorsun, büyükelçi yapıyorsun. Tamam suçta şahsilik vardır. Ama garibanda niye şahsilik yok?

Bu milleti FETÖ’nün kucağına kim itti arkadaşlar? Sen yurt yapmazsan, sen milletin alım gücünü düşürürsen, üniversiteye gittiğinde okulun kayıt masası burada, hemen bunun yanına Fetullahçıların yurt kayıt masasını koydurursan… Adam geldi çoğu zaman resmî bir şey zannetti. Bu kadar imkan verip, yapının içerisinde olanlara ihale verirsen, o yapının içinde olan bürokratlar patır patır yükselirse…

Herkesi o tarafa iteceksin, ondan sonra çıkacaksın üst düzeylere hiçbir şey demeyeceksin; alt tarafta gariban, evi olmadığı için parası olmadığı için onlarla bir şekilde irtibat kurmuş olanların hepsini de ‘ben devletten FETÖ’cü temizliyorum’ diye atacaksın. Hak mıdır bu? Böyle şey olur mu? Millet bunu soruyor.

Bakmayın, şimdi birtakım insanlar belki korkusundan konuşamıyor. Millet bunu soruyor. Böyle bir şey olmaz. Madem öyle bir şey yapıyorsun. O zaman aynı şekilde burada üst düzey olan… Üst düzey olanların hepsi ya yurt dışına çıktı, ya AK Parti içerisinde siyasete devam ediyor, ya da parasını pulunu verdi, aklandı, kenara çekildi…”

Kaynak: anka