İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe kanun teklifi görüşmelerinde Atatürk Havalimanı’nı gündeme getirdi. Usta, Bakan Adil Karaismailoğlu’na, “Atatürk Havalimanı bizim niye 3. havalimanımız olmasın İstanbul'da, madem öyle bu kadar biz büyüyoruz, ediyoruz. Yok mu dünyada? Londra'da kaç tane havalimanı var? Başka ülkelerde kaç tane havalimanı var?” dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe kanun teklifi, kesin hesap ve 2020 yılı Sayıştay denetim raporu görüşmeleri sürüyor. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Erhan Usta, İstanbul’da millet bahçesi yapılmak istenen Atatürk Havalimanı’na ilişkin, “Atatürk Havalimanı bizim niye 3. havalimanımız olmasın İstanbul'da, madem öyle bu kadar biz büyüyoruz, ediyoruz. Yok mu dünyada? Londra'da kaç tane havalimanı var? Başka ülkelerde kaç tane havalimanı var? Dünyanın en büyük havalimanını veya Avrupa'nın en büyük havalimanını yapıyoruz madem, onu iddia ediyoruz” diyerek havalimanının korunması çağrısı yaptı. 

İYİ Parti’li Usta, iktidarın millet bahçesi yaparken, projeler kapsamında da orman kesimlerinin yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

“Atatürk Havalimanı, millet bahçesi yapıyoruz ya. Böyle bir şey olabilir mi ya? Yani böyle bir şey olabilir mi? Altını alıyorsun, teneke yerine kullanıyorsun. Millet bahçesi yapın, bir yandan orman kesiyorsunuz, millet bahçesi orman filan demek değil. Millet bahçesine karşı olduğumuzdan değil. Öbür tarafta kestiğiniz ağaçlar ne olacak? Ya bir sermaye stoğu, iktisatçı olarak konuşuyorum. Biz sermaye stoğunu tahrip etmeye sizin ne hakkınız var, böyle bir şey olabilir mi ya? Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir şey ya? Neresinde görülmüş böyle bir şey? Pisti yıkıyorsunuz, kaç milyar dolardır değeri yıktınız pistin? Zaten garantilerden ödeme yapıyoruz bir de müteahhitte.” 

Bakan Karaismailoğlu’nun sunum sırasında 2020 Sayıştay denetim raporuna değinmemesi için de Usta, “Sayıştay meselesindeki tutumunuzun hiçbir şekilde doğru olmadığını zaten ifade ettim yani bu çok talihsiz bir konuşma oldu. Bugün, biz, Sayıştay raporlarını görüşüyoruz, gündem konumuzu. Bu şekilde söylemeniz kabul edilebilir değil” sözleriyle eleştirdi. 

Telefon numaralarının şirketlerin eline geçmesini gündeme taşıyan İYİ Parti’li Usta, “Şu telefon numaralarımız. Ya, bizim telefon numaramız nasıl milletin eline geçiyor? Yani bu firmaların eline nasıl geçiyor sayın Başkanlar? Allah aşkına yapmayın. O kadar tuhaflık oldu ki yani burada söylemek uygun değil. Hiçbir şekilde ahlaki olmayan yerlerden sürekli telefonlarımıza mesaj geliyor. Bizim o alemlerle bir işimiz yok. Bizi nereden buluyorlar bunlar?” diye sordu. 

Usta, Karaismailoğlu’na, “Bu Kanal İstanbul yanlış bir projedir. Lütfen bundan vazgeçin” diyerek Kanal İstanbul Projesi’nden vazgeçilmesi çağrısı da yaptı. 

 

Kaynak: anka