İYİ Parti Grup Başkanı Lütfü Türkkan, son günlerde giderek daha çok rastlanan bekçi şiddeti görüntülerine ilişkin, "Eline cop alan bekçi, vatandaşı yete yatırıp copluyor, kafasına vuruyor. Elinde silah olan bekçi, havaya ateş ediyor. Bunlar AK Parti gençlik teşkilatlarından devşirdiğiniz insanlar. Bu ülkenin huzurunu koruyacak bir teşkilat olmaktan uzak AK Parti rejiminin devamını sağlayacak nitelikte dizayn edilmişti. O yüzden en çok sıkıntıyı AK Parti yaşayacak, göreceksiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

Yurdun farklı yerlerinden gelen bekçi şiddetine ilişkin görüntüler bekçilerin yetkilerini yeniden gündeme taşıdı.

İYİ Parti Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bekçilik yasası görüşülürken mecliste yetkilere ilişkin uyarılarda bulunduklarını anımsattı.

Türkkan ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"5 Şubat'ta basın toplantısında bekçilerin bu iktidarın başına musallat olan bir bela haline gelebileceğini ifade etmiştim. 3 Haziran 2020'de de bu Bekçilik Yasası, öyle bir yasa haline geldi ki en sonunda bu bekçilerden en çok siz rahatsız olacaksınız demiştim.

Bu bekçiler kurulurken, Hitler'in kahverengi gömleklilerinden özenilmişti. Totaliter rejimin bekçileri haline getirilmek istenmişti. Bunları rejim, saray bekçisi olarak ihdas ettiler, ama toplumun huzurunu bozan birer teşekkül haline geldi bekçiler." 

Türkkan, toplumda her gün bekçilerin yaşattığı olumsuz olayların görüldüğünü ifade ederken, "Eline cop alan bekçi, vatandaşı yete yatırıp copluyor, kafasına vuruyor. Elinde silah olan bekçi, havaya ateş ediyor. Bunlar AK Parti gençlik teşkilatlarından devşirdiğiniz insanlar. Bu ülkenin huzurunu koruyacak bir teşkilat olmaktan uzak, AK Parti rejiminin devamını sağlayacak nitelikte dizayn edilmişti. O yüzden en çok sıkıntıyı AK Parti yaşayacak, göreceksiniz" diye konuştu.

Kaynak: anka